Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Леннокс ЛЬЮЇС: «Політика кращa за бокс...»

15 жовтня, 00:00
ФОТО ОЛЕКСАНДРА КОСАРЄВА / «День»

Падали штативи, скрипіли і тріщали під ногами стільці, в тисняві журналісти отримували ліктями і камерами по головах, але ні в кого з обличча не сходила щаслива усмішка. До Києва приїхав великий боксер, екс-абсолютний чемпіон світу в суперважкій вазі Леннокс Льюїс.

Столиця України поступово перетворюється на Мекку світового боксу. Спочатку до нас заявився Майк Тайсон, тепер інша легенда світового спорту. За свою професійну кар’єру британець (етнічний ямаєць) провів 44 бої, з яких виходив переможцем у 41 му.Останній двобій вже немолодий 38 річнийЛеннокс провів з Віталієм Кличком, після чого рішуче сказав: «Досить! Мені вже нічого доводити в боксі». Незважаючи на всі пропозиції Віталія про реванш, він залишився непохитним. Тим більше, що битися «Леву» заборонила... мама, до чиєї думки він завжди уважно прислухався. Заслуги британця і так залишилися б однією з найяскравіших сторінок в історії боксу, але, пішовши по-чемпіонському після виграшу, він цю «сторінку» позолотив. Повторити таке не вдалося багатьом іншим Великим. Від Моххамеда Алі до Майка Тайсона.

До Києва чемпіон приїхав на запрошення почесного президента Ліги професійного боксу України Миколи Лісіна, щоб відвідати як vip-гість боксерський турнір «Infox Boxing Promotion» в одному з київських нічних клубів і влаштувати розпродаж своєї форми і рукавичок з автографами. Називають навіть місце проведення сьогоднішнього аукціону і вартість вхідних квитків («Прем’єр Палас», 1500—2000 грн.) А вчора Льюїс після прогулянки Києвом прибув до мерії, щоб поспілкуватися з журналістами й отримати кілька пам’ятних подарунків від міського голови. Зустріч, скажімо прямо, вийшла зім’ятою через те, що Олександр Омельченко, за словами його заступника Ігоря Лисова, відбув на зустріч з Президентом. За відсутності мера, журналістам пішли назустріч без особливого бажання і дозволили поставити всього кілька запитань. Звичайно ж, усіх цікавило, чим займається Льюїс «на пенсії». Променисто усміхаючись, він відповів, що його цікавлять зйомки в кіно і що перед голівудською камерою він чудово почувається. (Нагадаємо, що у Леннокса вже є досвід у кіноіндустрії. Він брав участь у зйомках фільму «11 друзів Оушена», де, до речі, боксував з Володимиром Кличком. — Авт. ). Також Льюїс підтвердив, що активно займається промоутерською діяльністю. На запитання про те, чи не має він наміру, як багато хто з популярних спортсменів, піти в політику і що думає про таку практику, чемпіон відповів: «Я не збираюся, але це дуже цікаво! На мій погляд, політика краща за бокс, тому що там не б’ють по голові». Усміхаючись разом з присутніми, він зробив комплімент Києву. Льюїсу дуже сподобалася атмосфера й архітектура Києво-Печерської лаври, а також вразило те, що в нас «є такі дерева, які вище за будівлі». (Тополі, мабуть. — Авт. )

Спочатку планувалося, що візит до Києва боксер здійснить разом з дружиною, але в останній момент вона вирішила залишитися вдома з маленькою дитиною.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати