Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Луганськ + Херсон = Україна»

Переселенці влаштували акцію на підтримку єдиної України
08 серпня, 11:17
ФОТО АВТОРА

Близько п’ятнадцяти чоловік з Луганської області, які вимушено перебувають на території Херсонщини, організували невеликий флеш-моб. Із українськими прапорами, у вишиванках і віночках жінки, діти і кілька чоловіків вийшли на площу Свободи у Херсоні, щоб підтримати своїх співгромадян зі сходу та українську армію, яка, сподіваються вони, незабаром поверне мир на їхню землю.

«Ми хочемо підтримати український Донбас. Зараз там багато таких, як ми, бояться висловити свою думку. Я із селища Слов’яносербськ на Луганщині. Коли розмовляю з місцевими, відверто кажу, що я — за Україну, до мене підходять жіночки і пошепки зізнаються: «Ми теж так думаємо». Але це вголос казати страшно, бо за вітання «Слава Україні» у нас розстріляли молодих хлопців, — розповідає одна з організаторів акції Дар’я КОНОНЕНКО.            — Я хочу, щоб вся Україна побачила, що на сході — не всі сепаратисти. А Луганськ нарешті може припинити боятися. Пора людям прокидатися, повставати проти окупації нашого міста. Так само звертаюсь і до братнього міста Донецька. Я сподіваюся, що на нашу землю швидше прийде мир, і ми повернемося додому. У нас там бабуся залишилася, не схотіла покидати господарство. А повернемося ми з чудовими враженнями про Херсон, який мені чимось схожий на Луганськ. Тут чудові гостинні люди, тут немає злобних «бандерівців», про яких у нас розповідають. Нас дуже тепло прийняли і розмістили, допомогли найнеобхіднішими речами. За що дякуємо місцевій владі. Зараз влаштовуємося на роботу. Хочеться приїздити сюди частіше, більше побачити, побувати на морі. Але просто приїхати в гості».

Під час флеш-мобу до луганчан приєдналися кілька десятків херсонців. Співали гімн України та патріотичні пісні, спілкувалися про схід і про те, яким він буде після війни. Присутніх також привітав міський голова Херсона Володимир Миколаєнко та голова ХОДА Юрій Одарченко. Представники влади обіцяли моральну і матеріальну допомогу переселенцям і закликали долучатися до активного життєвого ритму Херсонщини.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати