Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Львівське «сміття»...

«Об’єктивною умовою є мільйонне місто, яке потребує вирішення цієї проблеми. Але, з іншого боку, є і політичні «розбірки», — експерт
10 червня, 11:33
ФОТО REUTERS

В четвер під час сесії у Львівській міській раді відбулись сутички. В зв’язку з цими подіями поліція відкрила кримінальне провадження. Речник головного управління Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська повідомила: «Відкрито кримінальне провадження за ч.3 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство)». Ніхто з учасників сутичок наразі не затриманий. До охорони мерії Львова залучили правоохоронців, зокрема, військовослужбовців Національної гвардії. Львів’яни під мерією вимагали відставки Львівського міського голови Андрія Садового. Активісти УНА УНСО потрапили до будівлі Ради та захопити трибуну сесійної зали Львівської міськради, оголосивши там попередні вимоги.

Багато хто радив свого часу Андрію Садовому залишити посаду мера і спрямувати свої зусилля на депутатську роботу в Києві. Він є лідером опозиційної партії, і доречніше було б себе не обмежувати господарськими завданнями на конкретній території. Прихильники Садового вбачають у скандальній історії з сміттєзвалищем, яке існувало там задовго до Садового, політичну «підставу». Особливо після того, як «Самопоміч» не проголосувала в парламенті за зміни до Конституції.

«Безумовно, в цій неприємній історії є й об’єктивні обставини щодо вирішення питання зі сміттєзвалищем і побудови сміттєспалювального заводу, яке тяжіє над Львовом два-три десятиліття, — говорить львів’янин, політолог та історик Тарас Возняк у коментарі «Дню». — У цьому сенсі Садовий є лише одним із тих чиновників, які займались цим питанням. Також об’єктивною умовою є мільйонне місто, яке потребує цієї послуги. Але, з іншого боку, є і політичні «розбірки». І це слово співвідноситься зі словом «сміття». Я не є прихильником жодної з політичних партій, які беруть участь у сьогоднішніх подіях у Львові. Але при цьому чітко видно, хто на тлі біди рветься до влади. Останню каденцію в міській раді мала домінування ВО «Свобода». Вона з цим сміттям теж нічого не зробила, але нині явно скучила за міським бюджетом».

Продовження теми: «Сміття у головах і навколо»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати