Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На передову

Вчора, 20 липня, ще 12 машин у межах ініціативи #1000_автомобілів_свободи передали зі Львова нашим захисникам
21 липня, 11:20

«Автівки, зокрема – три карети швидкої медичної допомоги, отримають військові частини та бригади на важливих напрямках – у Краматорську, Харкові, Дніпрі, Миколаєві. Передаємо їх відповідно до запитів, які подавали нам воїни», –  зробив допис у соціальних мережах автор ініціативи – керівник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький. І додав: «Будемо закривати ці запити доти, доки не переможемо, доки не повернемо свої території, доки остаточно не вкажемо ворогу на його місце!».

Партнери проєкту – Міжнародний штаб допомоги українцям, Львівський оборонний кластер, ГО «ДоброДій», кілька приватних спонсорів та організацій.

Серед цих автомобілів є «швидкі» від Асоціації українців у Люксембурзі , а також спеціалізований бус для евакуації осіб з інвалідністю від компанії «Захід Вест Ойл». Машини укомплектовані продуктовими наборами й аптечками, також – бронежилетами, турнікетами та кровоспинними препаратами.

«Автомобілі вирушать до військових частин  по цілій лінії фронту, – говорить керівник Міжнародного штабу допомоги українцям Анна Крисюк. – Для евакуації ми дуже довго шукали автомобіль. Машина обладнана  спеціально під місця для інвалідних візків, а також має сидіння, які дозволяють людям лягати на підлогу у випадку обстрілів. Окрім цього, вона у хорошому технічному стані, а це теж важливо, щоб швидко і безпечно їхати».

Кожен автомобіль пройшов техогляд.

«Коли ми тільки розпочинали проєкт,  я казав, що наша перемога складається з мільйона кроків усіх українців, – зазначив керівник Львівського оборонного кластеру Максим Плєхов. – Станом на сьогодні ми зробили 200 кроків, передавши ці автомобілі для українських воїнів. Кожна автівка укомплектована п'ятьма бронежилетами, а загалом ми передали уже понад 1000 бронежилетів. Нам усім потрібно працювати надалі та об'єднуватися ще дужче для пришвидшення перемоги над ворогом».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати