Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На траулері, що затонув у Росії, були українці

МЗС наразі з’ясовує їхню долю
03 квітня, 12:00
СКРИНШОТ ВІДЕО

Катастрофа траулера «Далекий Схід» в Охотському морі поблизу Камчатки забрала життя 54 людей, 63 членів екіпажу вдалося врятувати. Усього на борту траулера на момент катастрофи перебувало 132 людини. Доля решти залишається невідомою. Як уточнює видання «Взгляд», за попередніми даними, на борту «Далекого Сходу» було 78 росіян і 54 іноземці, серед яких — і громадяни України.

Російське слідство розглядає дві версії катастрофи траулера «Далекий Схід» в Охотському морі поблизу Камчатки. За словами міністра спеціальних програм Камчатського краю Сергія Хабарова, це могла бути помилка екіпажу при вибірці трала. «Усе відбулося при піднятті невода, вага якого сто тонн. Можливо, припустилися помилок, які й призвели до трагедії. Однак це всього лише версія», — підкреслив Хабаров, слова якого наводить «КамИНФОРМ».

Між тим російське МНС розглядає й іншу версію — корабель міг наштовхнутися на дрейфуючу льодину, яка могла зробити пробоїну.

Голова Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген ПЕРЕБИЙНІС у коментарі «Дню» зазначив, що інформація щодо громадянства українців «ще уточнюється». «Серед членів команди є загиблі та врятовані. Однак чи були врятовані наші громадяни — поки що невідомо. Імена цих українців є. Так само відомо, що один громадянин України — не з Автономної Республіки Крим. Троє проживали там і мали паспорти громадян РФ. Ми також уточнюємо, чи мали вони громадянство України. Для нас всі жителі АР Крим, які проживали там рік тому, — українські громадяни», — підкреслив пан Перебийніс.

«День» також зателефонував до Генерального консульства України в Новосибірську. Там не змогли підтвердити повідомлення про українців на борту траулера. «Офіційної інформації від російської сторони ще не надходило. Вона буде не раніше, ніж у п’ятницю. Інформація про те, що на траулері перебували українці, є, але поки що це все на рівні розмов», — наголосили в консульстві. На уточнююче запитання: «Чи не було дзвінків з України від людей, близькі яких могли бути на траулері?», у відомстві відповіли: «Наразі ніхто не дзвонив з Україні й не запитував про родичів».

Коли верстався номер, стали відомі імена українців, які були на траулері.

Громадяни України, які перебували на борту:

Юрій Воробей — матрос 1 класу;

Максим Струпарік — матрос 2 классу;

Анатолій Панко — матрос 1 класу;

Сергій Полников — машиніст СМУ.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати