Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На центральних вулицях Мукачевого оселилися... гусаки

Щоправда, вони зроблені з бронзи, заввишки 90 см і вагою близько 46 кілограмів
11 листопада, 11:18
ФОТО З ОФІЦІЙНОЇ СТОРІНКИ МУКАЧІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Дві тематичні скульптури встановили поблизу міської Ратуші та на вулиці Достоєвського. За задумом скульптора Степана Федорина, один із гусаків є фотографом і має справжнісіньку ретрокамеру, якою знімає Ратушу, та вбраний в ошатний одяг із метеликом. Інший, гусак-турист, має наплічник мандрівника, парасолю і вбрання аристократа. Обидві скульптури  встановлено меценатським коштом.

Як зазначив «Дню» головний архітектор Мукачевого Іван Івановчик, відкриття скульптур має стосунок до гучного святкування, яке неабияк приваблює до міста туристів. «Щороку 11 листопада Мукачеве відзначає День святого Мартина — покровителя міста — грандіозним святом. Як відомо, Святий Мартин зображений на гербі Мукачевого, і тепер його свято є офіційним Днем міста. Гуси вважалися в римлян священними птахами Марса, на честь якого і був названий майбутній Святий Мартин. Загалом у місті запропоновано розмістити 11 бронзових фігурок гусей (символічно даті 11 листопада) в пішохідній частині міста», — зазначив архітектор.

Разом із тим, планують також створити туристичний маршрут історико-архітектурною спадщиною міста, де будуть розміщені зазначені скульптурки.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати