Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Нападникам на Гандзюк змінили підозру

Тепер їх звинувачують у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень
25 квітня, 11:58

Генеральна прокуратура України змінила підозру імовірним виконавцям нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк. Сергія Торбіна, В’ячеслава Вишневського, Віктора Горбунова, Володимира Васяновича, Микиту Грабчука тепер підозрюють в умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень (частина 2 статті 121 Кримінального кодексу), що передбачає позбавлення волі від 7 до 10 років. Про це повідомляє «Слідство. Інфо».

До цього їм було висунуто підозру в умисному вбивстві за частиною 2 статті 115, що загрожувало суворішим покаранням — позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічним ув’язненням.

За інформацією з наших джерел, таке рішення Генпрокуратури — обґрунтований процесуальний крок, який випливає із наявних доказів на підозрюваних. На сторінці ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк» у «Фейсбуці» відреагували фактичним інформаційним повідомленням про зміну підозри без оцінок.

Раніше, 17 квітня прокуратура змінила підозру ще одному фігуранту справи Гандзюк — Ігорю Павловському. Тепер його звинувачують у замовчуванні (частина 1 статті 396 Кримінального кодексу), а не в організації вбивства. Ця стаття передбачає «пом’якшення» покарання.

Нагадаємо, в організації та вчиненні вбивства Гандзюк підозрюються вісім осіб. Це п’ятеро виконавців: Сергій Торбін, Микита Грабчук, Володимир Васянович, Віктор Горбунов, В’ячеслав Вишневський, двоє співорганізаторів: Ігор Павловський та Олексій Левін і, за версією слідства, замовник злочину — голова Херсонської облради Владислав Мангер. Виконавці та співорганізатори (крім Левіна) затримані.

На Владислава Мангера судом покладені обов’язки здати прокурору закордонний паспорт, з’являтися до органів слідства за першою вимогою, не виїжджати із Херсона без дозволу слідчого чи прокурора й носити електронний браслет.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати