Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

"НЕКОНСТИТУЦІЙНЕ"

05 вересня, 00:00

Президента України Леоніда Кучму поінформували про рішення правового комітету. За словами віце-спікера Віктора Мусіяки, Президент укотре наголосив, що прийняття закону про місцеві держадміністрації відбувалося при порушеннях регламенту. Президент погодився з тим, що в разі спірних питань він може звернутися до Конституційного суду.

В. Мусіяка в інтерв'ю УНІАН наголосив, що в понеділок керівники комітетів, груп і фракцій парламенту "докладно обговорять" рішення правового комітету й ухвалять зважене, спокійне рішення. Парламенту "навряд чи необхідно братися за розв'язання заздалегідь невирішуваних питань", сказав він.

Секретар Ради Національної безпеки Володимир Горбулін уважає рішення правового комітету парламенту "неконструктивним кроком". В інтерв'ю УНІАН він наголосив, що його необхідно розглядати в контексті передвиборної кампанії. На думку Горбуліна, всі, хто голосував за початок процедури імпічменту, мали для цього "суто особисті" причини. Наприклад, Олександр Лавринович проголосував "за" тому, що "НРУ грає разом із Михайлом Бродським", Віктор Шишкін - тому, що йому "не знайшлося місця в реформованій Генеральній прокуратурі". Він також висловив упевненість, що прихильники Павла Лазаренка підтримають рішення правового комітету.

Прес-секретар Президента Дмитро Марков уважає, що рішення правового комітету є антиконституційним. Він підкреслив, що Конституцію необхідно "знати й виконувати".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати