Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Новий експонат у колекції поразок

«Динамо» — «Манчестер Юнайтед» — 2:4
25 жовтня, 00:00

Колись давно уболівальники київського «Динамо» мали нагоду згадувати особливо важливі перемоги улюбленої команди на міжнародній арені. Такі ігри ставали з часом легендами, набували численних справжніх і вигаданих подробиць. І поповнювали згодом славну колекцію динамівських перемог. На жаль, остання перемога у Лізі чемпіонів УЄФА сталася із «Динамо» майже три роки тому. З того часу найбільш титулована українська команда зазнала у головному континентальному клубному турнірі вже семи поразок і жодного разу не виграла. Із яскравої (для суперників) колекції програних динамівцями матчів вже можна складати цілу епопею. А що робити, коли інших результатів немає, і схоже, не особливо передбачається?

Черговим переможцем чемпіонів України став чемпіон Англії, команда «Манчестер Юнайтед». Перед грою динамівцями було зроблено все можливе, аби часи, коли кияни грали із чемпіонами Англії на рівних, надійно забулися і перейшли до розряду футбольного фольклору. На поле гравці «Динамо» вийшло програвши заздалегідь, тільки почувши прізвища людей, проти яких їм належить грати. Як тут не згадати Лобановського, який умів переконати найскромніших за футбольним обдаруванням людей, що вони не гірші за будь-кого, і здатні вигравати у всіх.

За перші вісімнадцять хвилин гравці «Динамо» наробили стільки помилок, що їхні суперники із «Манчестер Юнайтед», не особливо напружуючись, забили два м'ячі. Особливо «втішив» запрошений влітку до «Динамо» захисник Діакате, який успішно завершив перетворення колись потужного динамівського захисту у гостинну територію, де суперникам дають можливість робити ледь не все, що завгодно.

Навряд чи варто описувати обставини, за яких гості із Англії забили господарям із Києва чотири м'ячі і могли забити ще стільки ж, якщо не більше. Мало чого варті і динамівські голи у відповідь, які хвилювали британських візитерів не більше, ніж комарині укуси. Краще згадаємо те, чим ця поразка «Динамо» у Лізі чемпіонів цього сезону відрізнялася від двох попередніх.

Отож, у першій грі проти «Роми» на виїзді динамівці виглядали ніби паралізованими, не здатними створити хоча б якусь контргру у відповідь на атаки господарів. Тоді виявилась практично повна відсутність у команди готовності до гри на такому рівні. Безбарвна поразка з рахунком 0:2 змусила керівництво клубу «Динамо» звільнити тренера Дем'яненка, замінивши його на досвідченого Сабо, який перед цим вже чотири рази очолював «Динамо». Новий-старий тренер не зумів нічого вдіяти і у домашній грі проти досить посереднього за європейськими мірками лісабонського «Спортинга» динамівці знову програли. Але тепер рахунок був 1:2 і в грі була боротьба, яка, за певних умов, могла принести киянам більш прийнятний результат. Поєдинок проти «Манчестер Юнайтед», об'єктивно найсильнішого сред цьогорічних конкурентів «Динамо» у Лізі чемпіонів, показав, що і у Сабо не виявилось аргументів проти насправді висококласної команди. Перетасований склад динамівців наробив за цю гру стільки помилок, скільки динамівці 90-х не робили за увесь груповий турнір. Причина проста — різниця у класі між «Динамо» та провідними футбольними клубами Європи зросла за останні роки настільки, що суперники легко випереджають українську команду на усіх ділянках поля, змушуючи її гравців постійно помилятись. А два забитих киянами м'ячі навряд чи варті чогось на фоні наскрізь «дірявої» оборони. Все йде до того, що за два тижні у Манчестері київське «Динамо» додасть ще один експонат до колекції своїх європейських поразок. Принаймні досі жодних ознак того, що команда виходить на якісно новий рівень гри, який дозволяв би бути у Лізі чемпіонів дійсним учасником, а не статистом, поки що не проглядається. Хотілося б, що за той час, що залишився до початку другої половини групового турніру Ліги чемпіонів, «Динамо» хоча б визначилось із своєю грою і тими, хто має цю гру показувати. Тоді нам, можливо, буде на що сподіватися.

«Динамо» — «Манчестер Юнайтед» — 2:4 (1:3)

Голи: Діого Рінкон, Бангура — Фердинанд, Руні, Криштіану Роналду (2)

Становище команд у групі після першого кола:
1. «Манчестер Юнайтед»        3   0   0   6:2   9
2. «Рома»                                    2   0   1   4:2   6
3. «Спортинг»                             1   0   2   3:4   3
4. «Динамо»                               0   0   3   2:8   0

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати