Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Об’єднуюча ідея»

У Миколаєві огляд нашої фотовиставки почався ще до її відкриття
20 березня, 00:00

У Миколаєві, в міському виставковому залі, відбулися урочисте відкриття виставки кращих робіт V Міжнародного фотоконкурсу газети «День» і обласна презентація книг із «Бібліотеки газети «День».

Працівники виставкової зали призналися, що інтерес, який проявлено миколаївцями до виставки, трапляється не часто: ще до офіційного відкриття городяни, дізнавшись про неї з анонсів у пресі і за місцевими телеканалами, заходили, щоб «хоч одним оком» подивитися на фотороботи конкурсу популярної всеукраїнської газети. Враховуючи, що міську виставкову залу розташовано в самому центрі міста, на пішохідній вулиці, яка традиційно є улюбленим місцем відпочинку городян, таких нетерплячих було чимало.

Під час урочистого відкриття виставки міський голова Володимир Чайка і перший заступник глави облдержадміністрації Юрій Шклярський високо оцінили «об’єднуючу ідею» організаторів виставки, за допомогою якої громадяни України, які мешкають у різних регіонах, стають один одному ближчими і зрозумілішими. Журналісти і представники творчої інтелігенції із задоволенням проголосували за роботи, які сподобалися, а місцеві фотохудожники і фоторепортери висловили бажання також узяти участь у конкурсі. (До речі, скоро буде опубліковано умови.)

Не менший інтерес викликала і презентація двотомника «Україна Incognita» та «Дві Русі» з серії «Бібліотека газети «День». Миколаївський міський голова, який отримав примірник двотомника в подарунок із рук заступника голови правління «Української прес-групи» Валентина Пустовойта, пообіцяв після прочитання передати її до Центральної міської книгозбірні. Із вдячністю прийняли двотомник і на історичному факультеті Миколаївського державного університету ім. М. Сухомлинського, де він, за словами декана цього факультету Наталі Шевченко, викликав великий інтерес у істориків. У своєму виступі вона розповіла про свою давню мрію — підготувати подібне регіональне видання, яке допомогло б «розфарбувати» місцеві білі плями історії, яких у колись закритого міста, яке було центром військового суднобудування, більше ніж достатньо. Щиру вдячність за інтерес всеукраїнської газети до регіону висловив і відомий український поет, лауреат Шевченківської премії Дмитро Кремень.

Від редакції.

Підсумки «Конкурсу глядацьких симпатій», який став уже традиційним, буде підбито при закритті фотовиставки в квітні. Відзначити призами фотороботи, які виберуть миколаївці, пообіцяли облдержадміністрація і мерія. Місцева влада виявила бажання взяти участь і в акції «Книги з бібліотеки «Дня» — дітям» — закупити двотомники для книгозбірень шкіл-інтернатів для сиріт, хворих дітей та інших.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати