Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Охочі можуть допомагати коштами

Постраждалі в сутичках біля Верховної Ради отримують необхідне лікування
02 вересня, 11:29

За повідомленням МВС, у сутичках поблизу будівлі парламенту отримали поранення 131 військовослужбовець та працівник міліції. П’ять із них наразі перебувають у важкому стані. Серед постраждалих — бійці Національної гвардії України, підрозділів МВС, міліціонери районних відділків Києва. Загалом, за даними МВС, травмовано 141 особу. Також під час заворушень отримали травми журналісти «5-го каналу», «1+1» та кореспондент одного з французьких видань.

Як повідомив відповідальний секретар військово-цивільного координаційного штабу медичної допомоги, полковник медичної служби Всеволод Стеблюк, для допомоги пораненим задіяні всі сили та засоби військових медичних служб, медичної служби МВС та цивільних лікарень. Забезпеченість препаратами крові та медикаментами — стовідсоткова. Наразі поранені перебувають у 17-й клінічній лікарні, Олександрівській лікарні, Головному військовому клінічному госпіталі, Центральному госпіталі МВС України та госпіталі ГУМВС України в місті Києві.

За повідомленням міністра внутрішніх справ Арсена Авакова у мережі Facebook, серед поранених — близько 20 осіб були учасниками антитерористичної операції та отримали державні нагороди.

Наразі від отриманих травм у медичних закладах померли троє військовослужбовців. 31 серпня від поранення в ділянці серця загинув Ігор Дебрін із Херсонщини, а вчора під час операції помер Дмитро Сластніков з міста Жовті Води та солдат строкової служби Олександр Костина, поранення якого виявилися несумісними з життям.

Світлана ПАВЛОВСЬКА, речник Національної гвардії України:

— Наразі серед військовослужбовців Національної гвардії близько 60 поранених. Наші бійці повністю забезпечені медикаментами та усім необхідним для проведення лікувальних заходів. Але до нас від учора зверталися люди, які хотіли надати хлопцям гуманітарну допомогу. З цією метою ми розмістили на нашому сайті у розділі «Благодійна допомога» додаткові реквізити, за якими постраждалим можна надсилати кошти. Гроші надходитимуть безпосередньо у частину №3027, де проходять службу постраждалі. Згодом ми зможемо надати звіти згідно з тим, як будуть використані благодійні внески.

Одержувач: військова частина 3027 Національної гвардії України

Спеціальний реєстраційний рахунок: № 31251301207229

Банк Одержувача: УДКСУ у Вишгородському районі Київської області

МФО: 821018

Код ЄДРПОУ: 08803649

Призначення платежу: для надання допомоги постраждалим військовослужбовцям Національної гвардії України під час несення служби біля Верховної Ради України 31 серпня 2015 року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати