Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Олесь Гончар «повернувся» до рідного університету

У Дніпрі відновили графіті, присвячене класикові української літератури
11 квітня, 11:01
ФОТО З FACEBOOK-СТОРІНКИ «КУЗНІ УКРАЇНСЬКОЇ ІНТЕЛІГЕНЦІЇ»

Група молодих активістів прикрашає стіни будівель, зупинки транспорту та інші громадськы місця у Дніпрі національними орнаментами, портретами діячів української культури, а також цитатами з творів класиків української літератури. Так один зі стенів на вході до студентського містечка, що належить Дніпровському національному університетові, прикрасили портретом Олеся Гончара. Проте торік графіті зіпсували вандали. І ось днями активісти клубу «Кузня української інтелігенції» до 100-річного ювілею Олеся Гончара вирішили відновити його портрет.

Напередодні Великодня на стіні з’явилося нове графіті. «Сніг зійшов — Гончар прийшов! Відновлено!» — пише координатор проекту «Слово на стіні» Анастасія ТЕПЛЯКОВА на своїй сторінці у «Фейсбуці» і дякує всім, хто взяв участь у створенні портрета.

Як відомо, класик української літератури Олесь Гончар у повоєнні роки навчався на історико-філологічному факультеті Дніпропетровського державного університету. Тепер Дніпровський національний університет має ім’я письменника Олеся Гончара.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати