Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Освіта по-українськи

Наразі в країні функціонує 471 школа з російськомовними класами
31 серпня, 10:29

Найбільше таких навчальних закладів є у Дніпропетровській, Донецькій,  Запорізькій, Луганській та Одеській областях. Про це повідомила начальниця управління з питань інформаційної політики та комунікацій МОН Тетяна ГОЛУБОВА на запит автора «Дня».

«Відповідно до ст. 7 Закону «Про освіту» особам, які належать до національних меншин України, гарантується право на навчання в комунальних закладах освіти для здобуття дошкільної та початкової освіти, поряд з державною мовою, мовою відповідної національної меншини. Це право реалізується шляхом створення окремих класів (груп)», — зазначає Тетяна Голубова.

У Міністерстві освіти і науки переконують, що відомство вживає усі заходи щодо утвердження та розвитку української мови у сфері освіти. «Ми збільшили кількість годин до п’яти-шести для вивчення української в таких школах, а також  з держбюджету виділили майже 47 мільйонів гривень на оснащення кабінетів української мови у школах національних меншин, вчителі української пройшли перепідготовку, також вже видані двомовні термінологічні словники з різних предметів, створено онлайн-курс з української мови для підготовки до ЗНО», — додає чиновниця.

Останніми роками батьки з національних меншин все частіше обирають для своїх дітей навчання українською мовою. Деякі експерти прогнозують, що до 2020 року російських шкіл і класів із російською мовою навчання в Україні не буде.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати