Оздоровилася майже половина школярів
В літку цього року на базі 19 тис. 443 дитячих оздоровчих і санаторно- курортних установ вдалося оздоровити понад 2 млн. дітей шкільного віку, що становить 42,9% від загальної кількості дітей шкільного віку. На оздоровчу кампанію з держбюджету було виділено 565,6 млн. грн. Такі дані представлено в матеріалах Кабінету Міністрів, підготовлених до Дня уряду про виконання постанови Верховної Ради про підсумки проведення оздоровлення дітей влітку 2003 року і про заходи Кабінету міністрів із організації відпочинку і оздоровлення дітей влітку 2004 року, повідомляє Інтерфакс-Україна. У матеріалах також зазначається, що насамперед оздоровлювалися діти соціально незахищених категорій, зокрема — 85,5 тис. дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки, 159,7 тис. дітей, що потерпіли внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, 822 тис. дітей із багатодітних і малозабезпечених родин, 42,7 тис. дітей-інвалідів, 3,3 тис. дітей військовослужбовців і працівників внутрішніх справ, якi загинули під час виконання своїх обов’язків, а також дітей шахтарів, що загинули.
Як зазначається в матеріалах, протягом оздоровчої кампанії 2004 року були зафіксовані такі недоліки, як невчасне відкриття дитячих оздоровчих установ у Криму, в Дніпропетровській, Харківській, Донецькій, Львівській і Одеській областях. Загалом таких установ було 67. Під час підготовки та проведення оздоровчої кампанії були зафіксовані факти відкриття установ без узгодження з Державною санітарною епідеміологічною службою. Таких установ було 92. Головними санітарними лікарями цих територій було винесено 158 попереджувальних постанов про заборону відкриття таборів, головним чином при школах. За порушення санітарного законодавства на відповідальних осіб накладено 2771 штраф, звільнені з роботи 1174 посадові особи, до слідчих органів відіслано 18 справ.
Крім того, працівники Держспоживстандарту перевірили організацію харчування в 694 дитячих оздоровчих установах. Перевірки виявили порушення, основними з яких є нестача харчових складових у стравах, відпускання порцій меншою вагою, порушення технології приготування їжі, низька якість продукції.
Випуск газети №:
№184, (2004)Рубрика
День України