Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Петро Симоненко готовий ділити пости у «боротьбі проти режиму»

03 листопада, 00:00

При цьому лідер комуністів повідомив, що КПУ, насамперед, збирається вести переговори з Соціалістичною та Селянською партіями. Він також заявив, що готовий обговорити з колегами по лівому флангу питання управління державою і визначення постів.

Кореспондент «Дня» поцікавилася в одного з лідерів Соцпартії Йосипа Вінського, чи проходять подібні переговори і чи будуть соціалісти висувати якісь умови П.Симоненкові в обмін на підтримку в другому турі? Й.Вінський повідомив, що поки що подібні питання лише проговорюються, але серйозні переговори, з його слів, іще будуть. Єдине, про що домовлятимуться соціалісти з П.Симоненком, — це «створення коаліційного уряду, в якому будуть представлені всі прошарки, що борються проти Кучми», заявив Й.Вінський. Він також додав, що Соцпартія готова підтримати лідера Компартії за умови створення більшості в парламенті.

Що ж до Селянської партії, то нагадаємо, що один з її лідерів і екс-кандидат у президенти Олександр Ткаченко після розпаду «канівської четвірки» зняв свою кандидатуру на користь П.Симоненка. Паралельно зі зняттям між О.Ткаченком і П.Симоненком було підписано угоду про подальшу співпрацю.

У той же час П.Симоненко не виключає можливості проведення переговорів і з партіями центристської спрямованості, «якщо їх пропозиції принципово не суперечать загальній концепції, яку КПУ пропонує для об'єднання зусиль».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати