Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Підтримати олімпійців зможе кожен

28 січня, 00:00
ОЛIМПIЙСЬКИЙ ВОГОНЬ

До Олімпіади в Турині залишилося менше двох тижнів. До Ігор готуються всі: спортсмени, функціонери, журналісти й партнери НОК, які взяли на себе низку зобов’язань. Приємний сюрприз підготувала всім вболівальникам компанія UMC, завдяки якій шанувальники спорту зможуть відстежувати виступи українських, і не лише, атлетів практично в режимі реального часу. У четвер в прес-центрі кафе «Планета-Спорт» відбулася офіційна презентація Олімпійського веб-сайту. Зайшовши на адресу www.umc.ua і «нажавши» на банер Олімпійського сайту, відвідувачі дізнаються про найсвіжіші новини за день з туринських арен, ознайомляться з анонсами, прогнозами фахівців, а також отримають можливість прочитати інтерв’ю з нашими спортсменами й тренерами. Розробники ресурсу пішли далі. Крім безпосередньо «гарячих» новин, гостей сайту чекають репортажі про життя олімпійців, історія Олімпіад, замальовки з Турину, а також перелік усіх визначних пам’яток міста. Інформація на Олімпійському веб-сайті подаватиметься українською й російською мовами. Організатори проекту пообіцяли забезпечити відвідувачів великим фото- банком, що дозволить не лише прочитати, але й на власні очі побачити найяскравіші миті Ігор. До речі, «ефект присутності» гарантовано кожному. Вболівальники зможуть підтримати наших спортсменів, надіславши повідомлення кожному українському олімпійцю безпосередньо на сайт, а абоненти UMC зможуть це зробити за допомогою SMS-повідомлень на номер 1078, за стандартною, зазначимо, ціною.

Перший віце-президент НОК Іван Федоренко, який був присутній на презентації, зазначив, що новини на сайті НОК та UMC не дублюватимуться. Проте на сторінці комітету інформація оновлюватиметься рідше — швидше за все раз на день. Від НОК на Ігри планується заявити шість журналістів, а від компанії-партнера, швидше за все — три, не враховуючи тих, хто залишиться працювати в Україні. Від себе додам, що перед Олімпіадою в Солт-Лейк-Сіті планів щодо інформаційної он-лайн підтримки також було багато, але потім проект тихо згорнули. Сподіватимемося, що нинішній партнер НОК виявиться надійнішим. Іван Федоренко також розповів, що як і два роки тому, олімпійців проводжатимуть з Майдану Незалежності й усі кияни й гості столиці зможуть особисто при цьому бути присутніми. Урочиста церемонія пройде 3 лютого. «День» поцікавився у Iвана Никифоровича: «Де проживатимуть наші спортсмени?»

— Для цього передбачено три олімпійських села. Вони житимуть у тих із них, що розташовані ближче безпосередньо до їхніх спортивних об’єктів.

— Я чув, що окремо ви маєте намір поселити лижників...

— Так, враховуючи досвід Солт-Лейк- Сіті. Тоді наші хлопці жили в умовах високогір’я й виявилися не до кінця функціонально готові до того, що лижня знаходилася значно нижче. Звідси — й не надто високі результати. Не ті, на які розраховували й вони й ми. Цього разу НОК орендував для них будиночок (з чуток — на суму близько 25 тис. євро. — Авт. ), розташований поблизу лижної траси. Тому цього разу проблем з акліматизацією виникнути не повинно.

— Іван Никифорович, перед цією Олімпіадою фахівці як ніколи скупі на прогнози. Може ви будете більш відвертим: від кого з наших хлопців нам варто чекати медалей?

— Взагалі-то професіонали рідко дають прогнози. Більше — обивателі. Ви самі розумієте, що Олімпійські ігри — не пересічні змагання й на результат впливає багато факторів. Ми покладаємо велику надію на нашу танцювальну пару Грушина/Гончар. Розраховуємо також на біатлоністів, які наразі тренуються у Франції з місцевою збірною. На етапах Кубка світу вони вже були в десятці. Досить упевнено в цьому сезоні виступають саночники. У їхньому активі були й «срібло» й «бронза» на етапах Гран-прi. Проте нещодавно й В’ячеслав Кириленко й Юрій Павленко висловлювалися в тому дусі, що на результат ми звичайно чекаємо, але давайте дивитися на речі об’єктивно. Як можна конкурувати тим же саночникам з кращими із суперників, якщо в Україні лише одна санна траса у Тернополі...

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати