Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Посилити свою школу розумними книжками

Народний депутат Сергій Рибалка приєднався до акції «Подаруй Бібліотеку «Дня» рідній школі»
17 лютого, 18:44

Народний депутат України Сергій Рибалка подарував рідній школі в Дніпрі набір історичних книг з Бібліотеки газети «День». Близько трьох десятків (!) видань нашої газети поповнили шкільну бібліотеку СШ №32, яка розташована на вулиці Антоновича. Педагоги та учні зможуть прочитати і бестселери «Україна Incognita», «Сила м'якого знака», «Ваші мертві вибрали мене...» Джеймса Мейса, і актуальну публіцистику, як-то трилогія з серії «Новітня історія для «чайників», і ознайомиться з альбомом кращих фото з фотоконкурсів «Дня»... Так народний депутат Сергій Рибалка приєднався до всеукраїнської акції «Подаруй Бібліотеку «Дня» рідній школі». «Я сьогодні приїхав у Дніпро, щоб вести прийом громадян. В рамках цієї поїздки вирішив подарувати шкільній бібліотеці книжки, поспілкуватися з однокласниками і запитати директора, чим іще можна допомогти рідній школі», - розповів журналістам Сергій Рибалка. На його думку, книжки, присвячені історії України, вкрай необхідні для формування світогляду підростаючого покоління.

«Освіта - це те, чому ми всі повинні приділяти велику увагу. Бо, якщо нація здорова й освічена, у неї є перспективи. Дуже хотілося б, щоб Україна була сильною державою. Користуючись нагодою, я вирішив подарувати такий набір історичних книжок. Кожен учень має знати історію своєї країни, бо у того, хто не знає свого минулого, немає майбутнього», - сказав С.Рибалка. Депутат вважає, що акція «Подаруй книжку рідній школі», ініційована багато років тому одним з активних читачів газети «День», «дуже правильна». Крім того, школа отримала річну підписку на газету «День».

Директор школи №32 Анжеліка Рощина розповіла кореспонденту «Дня», що набір книжок з української історії буде дуже доречним. За її словами, зараз у шкільній бібліотеці налічується близько 8 тисяч книг, але поповнень буває мало. «У нашій бібліотеці – переважно російськомовні книги. Перш за все, це навчальна література. З української історії книжок небагато. Нові надходження бувають раз на рік - 2-3 книжки. Тому такий подарунок нашого колишнього учня Сергія Вікторовича Рибалки допоможе дітям вивчати історію України», - говорить директор. Анжеліка Дмитрівна розповіла, що сьогодні в школі навчаються діти багатьох національностей, чиї батьки приїхали в Дніпро з «гарячих точок» - грузини, азербайджанці, вірмени, корейці, а в останні роки з'явилися і переселенці з Донбасу. Всім їм потрібно вивчати не лише українську мову, а й історію України.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати