Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Повна демілітаризація бюрократії

27 жовтня, 00:00
ФОТО МИХАЙЛА МАРКІВА

Указ Президента України про скорочення посад у державних органах і цивільних установах, які заміщуються військовослужбовцями, спрямований на широку демілітаризацію державної служби. Так, глава Секретаріату Президента України Віктор Балога прокоментував рішення глави держави більше ніж удвічі зменшити присутність військових, співробітників спеціальних служб у владних і управлінських структурах, повідомила в четвер прес- служба Президента. Відповідний указ був підписаний 25 жовтня.

В. Балога назвав підписання указу рішучим кроком у напрямі досягнення більшої прозорості в діяльності силових відомств, більш ефективного підпорядкування їх завданням національної безпеки і оборони, забезпечення громадського контролю над армією і спецслужбами, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Відтепер призупинена практика відрядження військовослужбовців до цивільних установ і організацій. Зокрема, жоден військовий не буде працювати на посадах в Секретаріаті Президента України, секретаріату Кабінету Міністрів, апараті Верховної Ради. Скасовані 33 президентські укази, які регламентували такі відрядження», — підкреслив він, додавши: «Лише в апараті Ради національної безпеки і оборони портупеї зняті з 31 посади. Навіть в президентській приймальні працюватимуть тільки цивільні люди».

У той же час В. Балога роз’яснив, що в окремих випадках для забезпечення інтересів держави в сферах оборони і безпеки військові і надалі працюватимуть у ряді організацій. Серед них — представництво України в Євросоюзі і НАТО, компанія «Енергоатом», Національне космічне агентство, Чорнобильська АЕС. «Це викликано, серед іншого, потребою оперативної координації в рамках міжнародної співпраці з актуальних питань міждержавних відносин, реалізації пріоритетних проектів у військовій і оборонній галузях за участю України», — констатував глава президентського Секретаріату.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати