Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Президент знайшов важливі слова

07 червня, 00:00

Україні потрібне створення незаангажованого громадського телебачення. Про це Президент Віктор Ющенко заявив на брифінгу, вітаючи журналістів з професійним святом. Він додав, що у цьому питанні треба перейти «від слів до роботи».

Відповідаючи на запитання, Президент розповів журналістам про те, що його підштовхнуло до дострокових виборів. Заявив, що Україні загрожувала тотальна узурпація влади, де суди були би «домашніми», а прокуратури — «політичними осередками». Віктор Ющенко також відреагував на слова президента РФ щодо «тиранії в Україні». Він зауважив, що українська нація доросла і її не треба вчити. До того ж «деякі сусідні країни 15 років назад для врегулювання подібної кризи вивели війська і стріляли по парламенту». «Ми ж досягли всього в переговорному процесі. Це свідчить, що ми маємо високий рівень демократії», — відзначив Ющенко.

Після привітального слова Президент доручив Роману Безсмертному зачитати указ про нагородження журналістів. Приємно відзначити, що серед лауреатів і наші колеги — заступник головного редактора «Дня» Ганна Шеремет та більд-редактор Леонід Бакка. Серед відомих прізвищ — ведучий програми «5 копійок» Роман Чайка. Під час вручення нагороди він подарував Президентові 5 копійок.

Після офіційної частини відбулося коротеньке неформальне спілкування журналістів з Президентом. Віктор Ющенко роздавав представникам преси келихи шампанського. Взагалі все відбувалось дуже демократично — на вулиці, майже неформально...

До того ж ще зранку Секретаріат Президента влаштував екскурсію журналістам по своїх кабінетах та по Будинку з химерами. Хоча найголовніше — кабінет Віктора Андрійовича — представникам ЗМІ так і не показали... Втім завели до кабінету Віктора Балоги, який колись був кабінетом Кучми, а потім — голови його адміністрації Віктора Медведчука.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати