Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Проти агресора та зневіри

У Вінниці проводять толоку, на якій збирають допомогу для бійців
04 грудня, 12:42

Благодійна акція «Вінницька толока. Допомога кожного — шлях до перемоги» триває в Експоцентрі Торгово-промислової палати. Понад 20 громадських організацій, творчих студій, студентських рад, центрів волонтеріату об’єдналися в надійний вінницький тил. До 5 грудня вони збиратимуть гроші, продукти, медикаменти, необхідні речі для українських бійців, які зараз боронять Україну на сході.

«Сьогодні вінничани стали пліч-о-пліч, щоб продемонструвати всьому світу, зокрема Кремлю, що ми готові захищати свою Україну і нікому не дозволимо її розділити, — каже співініціатор акції, голова Благодійного фонду «Без кордонів» Олена Павлова. — Зараз у нас є два вороги: агресор та зневіра, яка може зародитися у серці в кожного. І наше головне завдання — показати вінничанам, що разом — ми сила. Як кожна крапля допомоги може стати океаном підтримки, так і окрема людина, об’єднавшись з однодумцями, здатна перетворитися на нездоланного захисника рідної землі».

У ході благодійної акції можна взяти участь у майстер-класах із виготовлення новорічних листівок для солдат, із плетіння патріотичних браслетів, із приготування медового печива та створення кумедних, плетених гачком, козаків-сотників. «Мої козаки веселі та войовничі, — демонструє свої витвори майстриня Надія Степанко. — Кожен має шаблюку і спис, щоб захищатися від ворогів, а ще веселу вдачу, бо без гумору у нашому житті ніяк. Образ козака-сотника списаний з нинішніх «кіборгів». Вони щодня дихають вогнем і обпікають наших ворогів. Сподіваюся, що мої витвори, які волонтери обіцяли передати захисникам Донецького аеропорту, піднімуть їм бойовий дух і вбережуть від ворожого осколка».

Тим часом у другому кінці виставкової зали вінничанки заходилися шинкувати овочі для приготування «сухого» борщу. А ще дівчата готують для українських захисників смаколики — медове печиво, яке має довгий термін зберігання, та калорійний горіхово-вівсяний батончик. «Після того, як ми відправили під Маріуполь першу партію борщу, хлопці замовили нам солодощі, які б можна було брати з собою, наприклад, у розвідку. Ми знайшли такий рецепт», — розповідає Юлія.

Студентська молодь активно долучилася до плетіння захисних сіток та продажу продуктів харчування за принципом «купи і залиши». Разом з підприємцями вони агітували вінничан скуповувати тушонки, консерви, згущене молоко, каву і чай, а потім запаковувати у ящики з написами «Нашим захисникам».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати