Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Рекордний фініш «під каштанами»

Майже 16 тисяч учасників взяли участь у благодійному пробігу і зібрали два мільйони гривень
12 червня, 10:43
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Активні кияни вже багато років збираються наприкінці травня — на початку червня на благодійний «Пробіг під каштанами». І вже чимало років «День» є медіапартнером заходу, тож цього тижня редакція отримала від його організаторів спеціальну відзнаку.

Чому нам це важливо? Ця подія реально допомагає рятувати життя маленьких дітей із тяжкими діагнозами. Перший пробіг відбувся 1993 року. Спочатку внески учасників ішли на допомогу «Охматдиту», з 2002 року кошти передають Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України, найбільшому в Європі закладу такої спеціалізації.

Цього року учасники 26-го пробігу побили одразу кілька рекордів. По-перше, їх було як ніколи багато — 15 820. Також була рекордна кількість корпоративних команд — 380. Звісно, завдяки такому ажіотажу вдалося зібрати рекордну суму — два мільйони гривень. Символічний чек уже передали Центру дитячої кардіології та кардіохірургії.

Зібрані кошти спрямують на закупівлю обладнання для лікування дітей із вадами серця. У Центрі мріють про новий ангіограф, який дає можливість проводити операції без розрізу, адже тому, що є в закладі, вже 14 років. Півтора мільйона гривень, зібрані під час минулого пробігу, планують віддати на покупку цього апарата. Можливо, на це підуть і гроші, зібрані сьогодні. Річ у тім, що навіть таких великих сум не досить, ангіограф коштує майже 30 мільйонів гривень. Тож, щоб зробити необхідну покупку скоріше, розраховують і на допомогу уряду.

Взагалі завдяки «Пробігу під каштанами» в попередні роки дитячий кардіоцентр придбав перший в Україні апарат «Штучне серце», апарат-контрапульсатор ЦС 300, що підтримує кров’яний тиск пацієнтів під час операції, замінив плату в ангіографі, встановив автономне опалення, закупив інше медичне обладнання та витратні матеріали.

Головний результат показує «Команда здійсненої мрії», у складі якої біжать діти, прооперовані в кардіоцентрі. За словами організаторів, цього року їх було 350.

Тож наступного року долучайтеся до цієї події, щоб разом бити рекорди благодійності. До зустрічі на «Пробігу під каштанами»!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати