Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Розвивайся з «Фулбрайтом»!

Концерти, кінопокази, лекції: відома програма освітніх обмінів святкує 25-річчя діяльності в Україні
10 жовтня, 10:47

Так, 9 жовтня в Національній філармонії України виступив Чупахін/Гуменюк квартет, джазові музиканти-фулбрайтери. А 10 жовтня в київському кінотеатрі «Кінопанорама» відбудеться прем’єра документальної стрічки  «Хоробра сімнадцятка». У фільмі розповідається історія Української капели бандуристів у роки Другої світової війни, його режисером став американський фулбрайтер Орест Сушко. Детальну інформацію про заходи у межах святкування 25-річчя можна знайти на сайті Програми академічних обмінів імені Фулбрайта в Україні (fulbright.org.ua).

Між іншим, вагома частина святкування річниці — просвітницькі події. Зокрема, 12 жовтня у «Мистецькому Арсеналі» президент Інституту міжнародної освіти Алан Ґудмен читатиме лекцію про виклики в освіті та мистецтві у ХХІ столітті. Наступного дня в Дипломатичній академії відбудеться дискусія «Жіночий рух в Україні як чинник розбудови громадянського суспільства», в якій братимуть участь фулбрайтерки доктор Марта Богачевська-Хомяк і президент Української асоціації дослідників жіночої історії Оксана Кісь.

Нагадаємо, Програма імені Фулбрайта — це програма освітніх обмінів, заснована 1946 року завдяки ініціативі тодішнього американського сенатора від штату Арканзас Джеймса Вільяма Фулбрайта. Її фінансує Державний департамент США, мета — зміцнення культурно-академічних зв’язків між громадянами Сполучених Штатів та інших країн. Сьогодні програма діє в більш ніж 160 країнах світу. Як розповідають на сайті Програми імені Фулбрайта в Україні, з 1992 року майже 1000 українців навчались, стажувались і проводили дослідження в США. Водночас понад 650 американців займались в Україні науковою працею і викладали тут у вишах.

Приємна новина наостанок — термін подання документів для участі в конкурсі Fulbright Scholar Program подовжено до 20 жовтня. Деталі шукайте на сайті Програми імені Фулбрайта в Україні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати