Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Санітарна норма» – для політиків і must read – для суспільства»

«Книжковий Арсенал»-2016 став рекордним за кількістю відвідувачів. Зокрема, і стенда «Дня»
25 квітня, 19:00
... І ОДРАЗУ «ПІДРИВНА ЛІТЕРАТУРА»!

Кількасотметрові черги за «книжками і враженнями» — уже традиція «Книжкового Арсеналу» в Києві, який завершився цієї неділі. «Результат цього «Книжкового Арсеналу», можна з упевненістю сказати, перевершить торішній. А минулорічний був навіть по відвідувачах дуже масштабним — 75 тисяч проти 25 або 30 тисяч попереднього, 2014-го року. Цього року, думаю, більше. У всякому разі відомо, що проти 150 видавців минулого року в цьому вже 200 видавців. Проглядається загальноукраїнська тенденція — йде невпинне формування громадянського суспільства, позитивні зміни, і не завдяки, а всупереч державі. Це відбувається на тлі приватних ініціатив і горизонтальних зв’язків», — розповідає «Дню» президент Фонду культурних ініціатив ArtHuss, видавець, колекціонер і меценат Костянтин КОЖЕМ’ЯКА. Підсумовуючи подію, пан Костянтин написав у своєму Facebook: «...є повне відчуття, що українці не еволюціонують, а революціонують».

Попри щоденну роботу над газетою і двома сайтами, «День» також, як і суто книжкові видавництва, підготував «гарячі» книги для відвідувачів «Книжкового Арсеналу». І вони розходилися, як гарячі пиріжки! Зокрема — перевидання публіцистичної трилогії «Котел», або Справа без терміну давності» Івана Капсамуна, «Я — свідок. Записки з окупованого Луганська» Валентина Торби та «Катастрофа і Тріумф. Історії українських Героїв», упорядкована Марією Семенченко, а також історичний бестселер «Повернення в Царгород». Усі книги — за загальною редакцією Лариси Івшиної. Понад де, ми представили «А Сase without a Statute of Limitations», англомовну версію книги «Котел».

ПРИВІД ЗУСТРІТИСЯ З ЧИТАЧАМИ. ЖУРНАЛІСТИ «Дня» ТА АВТОРИ КНИЖКОВИХ НОВИНОК ІВАН КАПСАМУН І ВАЛЕНТИН ТОРБА У «МИСТЕЦЬКОМУ АРСЕНАЛІ»

«День» і його книжковий проект — це буквально острівець, на якому культивується образ українця талановитого, українця-героя, що дбайливо ставиться до своєї історії, традицій. Так, країна переживає непрості часи, але цей зв’язок з історією і традиціями — наш внутрішній стрижень, який живить наші сьогоднішні досягнення. І це вселяє абсолютну впевненість в нашому успіху», — говорить Костянтин Кожем’яка.

РОЗМОВА ПРО ГОЛОВНЕ

Субота стала одним із найбільш динамічних днів і загалом на «Арсеналі», і на стенді «Дня» зокрема. Автори двох книг публіцистичної трилогії Іван Капсамун та Валентин Торба представили англомовну «A Case», поспілкувалися з читачами Бібліотеки «Дня» та провели автограф-сесію. Зокрема, екс-мер Луганська Олексій ДАНИЛОВ прийшов на стенд, щоб придбати комплект «Новітньої історії для «чайників». «Я дуже поважаю видання «День», бо для мене це єдине в Україні достойне щоденне видання, яке мені цікаво читати, — зазначив Данилов. — У газеті працюють цікаві люди, серед яких мій земляк Валентин Торба, який написав дуже цікаву книжку «Я свідок — записки з окупованого Луганська». Тож я маю радість придбати весь триптих «Дня». А голова ГО «Точка росту: освіта і наука» Світлана БЛАГОДЄТЄЛЄВА-ВОВК прийшла висловити вдячність Івану Капсамуну за його послідовну роботу над дослідженням новітньої історії на прикладі «справи Гонгадзе-Подольського»: «Я знайома з Іваном Капсамуном по Facebook, особисто знайома з Олексієм Подольським — це людина, яка на сьогодні уособлює спротив кучмізму. Я підтримую цю людину і вважаю, що після того, як ми досягнемо результату у цій справі, розпочнеться справжнє перетворення в Україні. Для мене книга «Котел» є однією з засадничих у цій справі. Я сподіваюсь на її продовження — «Котел-2», в якому головний герой переможе, Феміда запрацює. Дякую газеті «День», що вона висвітлює цю тему, тому що, на жаль, в Україні часто про найважливіші речі не говорять — їх замовчують».

Втішає, що і серед нардепів стало більше читачів Бібліотеки «Дня». Зокрема, народний депутат від РПЛ Андрій Лозовий поділився у своєму Facebook: «Лариса Івшина, респект Вам за «Повернення в Царгород» і антологію «Бронебійна публіцистика». Вона точно буде весь час у мене на робочому столі: максимально коротко і ємно основні думки Липинського, Шевельова, Уласа Самчука, Франка, Драгоманова та інших геніїв української думки». Так, уже класичні видання «Дня» — «Україна Incognita», «Сила м’якого знака», серія «Бронебійна публіцистика» тощо теж мали великий успіх на «Арсеналі».

«ОТРИМАЙ КНИЖКУ ЗА ФОТО З КНИЖКОЮ»

Наші читачі активно долучилися і до розіграшу «Дня» «Отримай книжку за фото з книжкою», за умовами якого треба було викласти в соцмережі селфі з щойно придбаним виданням. Зокрема, студентка Львівського національного університету імені Франка Марія Солодовнікова — переможниця акції — придбала перевидання книги Марії Семенченко «Катастрофи і Тріумф. Історії українських героїв» з публіцистичного триптиха «Дня» для свого дідуся, у котрого незабаром день народження. «Газету «День» я почала читати ще до того, як вступила на факультет журналістики. Але занурилася в неї вже під час навчання. Почала спостерігати за новинками і купувати ваші книги. Мені подобається «День» і ваші книги, тому що це дуже якісна аналітика, у якій завжди є посилання на першоджерела інформації, на відміну від інших видань. Все аргументується і дуже чітко викладається. Мені дуже подобається і стиль «Дня», і ваш головний редактор — дуже крута пані Лариса Івшина, — ділиться студентка ЛНУ. — У нас вашу газету дуже люблять!» Цю думку підтримує і кандидат історичних наук Ольга Скус з Умані. «Я придбала на #АрсеналіДня книгу «Повернення в Царгород» та маю вже досить пристойну бібліотеку («Сила м’якого знака», «Підривна література» «Бронебійна публіцистика», «Україна Incognita»), завдячуючи вашій невтомній праці та «Дню»! Придбаною книгою вже зачитуюся, ділюся інформацією та роздумами з близькими і рідними, тому вже маю чергу на книгу!» — говорить пані Ольга.

«День» пропонує головне, не збиваючись на другорядне — загальна думка відвідувачів стенда нашого видання. Серед безлічі літератури важливо знайти ту, що говорить по суті про причини сучасної української ситуації. Чому на двадцять третьому році відновлення незалежності Україна опинилася у стані війни? Коли і що було зроблено не так? Відповіді на ці питання є. Але люди часто не підозрюють, що важлива для них правда — поряд. Тому «Новітня історія для чайників» від «Дня» — «санітарна норма» для політиків і must read— для всього суспільства.

Тож тренд читання задано. Не зупиняймося!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати