Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сергій Дзинзирук готовий продовжити кар’єру в Америці

13 грудня, 00:00
СЕРГIЙ ДЗИНЗИРУК

Вихідними в Києві, уперше після завоювання чемпіонського титулу за версією WBO, побував український боксер Сергій Дзинзирук. Нагадаємо, що 3 грудня в Німеччині він упевнено переграв по очках (115 — 112 тричі) пуерториканця Даніеля Сантоса, відправивши суперника в нокдаун у восьмому раунді. Таким чином він відновив статус-кво після відходу Віталія Кличка з боксу, ставши другим українським чемпіоном світу серед професіоналів. На прес-конференції був присутній ще й інший чемпіон — Володимир Сидоренко, що також недавно успішно захистив свій титул WBA в найлегшій вазі.

До свого титулу Сергій iшов цілий рік. Оскільки ані Сантос, ані його промотер, а це не хто- небудь, а Дон Кінг, бажання зустрітися з Сергієм, який не зазнав жодної поразки на рингу, не виявляли, в справу довелося втрутитися президенту WBO Франціско Валкарселу. Він пригрозив Сантосу позбавленням титулу і пояса. Крім того, останнім часом два конкуруючi промотери — Кінг і Клаус-Пітер Коль, контракт з яким підписаний у Дзинзирука, начебто в хороших стосунках. Принаймні, кудрява шевелюра Кінга раз у раз з’являється на німецьких вечорах боксу. Через закулісні переговори підготовку Сергія було дещо скорочено, проте це не зашкодило українцю повністю виконати план на бій. За словами Сергія, він полягав у тому, щоб перехитрити Сантоса і не давати йому спіймати себе на контратаці. Щоправда, боксер зiзнався, що в десятому раунді дещо «загрався», за що трохи не поплатився: Сантос його сильно «трусонув». Зібравшись, Дзинзирук довів бій до логічного кінця, вже не давши пуерториканцю жодного шансу. Відповідаючи на запитання «Дня» про те, з ким він хотів би боксувати в найближчому майбутньому і чи не має намір змінити вагову категорію, Сергій відповів, що його давня мрія — боксувати з легендою світового боксу — Оскаром Де Ла Хойя, хоча, це малоймовірно, оскільки «Золотий хлопчик» ось-ось піде з боксу. З інших суперників Сергій віддав би перевагу чемпіону IBF росіянину Роману Кармазину. (Щоправда, з’явилася інформація, що сам Роман веде переговори з чемпіоном WBA Аллехандро Гарсіа, на спільну думку, найслабшим чемпіоном першої середньої ваги. — Авт. ). Що стосується зміни категорії, то Сергій зазначив, що ще не всього досяг у своїй вазі. Крім того, він усерйоз не розглядає можливість боксувати в напівсередній вазі, де зараз головними «зірками» є Флойд Мейвезер і Заб Джуда, оскільки Дзинзирук перед кожним боєм і так «ганяє» по три чотири кiлограми.

Зараз в Броварах створюється боксерський клуб імені Сергія Дзинзирука, крім того, там проходитиме і традиційний турнір на його призи. Чемпіон відзначив велику підтримку в Німеччині з боку української діаспори. На жаль, через проблеми з візами його рідко можуть підтримати фани з України. Як правило, це всього кілька чоловік, яким Сергій сам допомагає дістатися.

Кореспондент «Дня» поцікавився у обох чемпіонів, який iз останніх боїв їм запам’ятався більше за інших. Відповіді напівтяжа і «мухача» лише підтвердили той факт, що незважаючи на розсип талантів у всіх вагових категоріях, цікаві насамперед бої найсильніших. Так, для Сергія, як і раніше, еталоном гарного і драматичного бою є зустріч Льюїса і Кличка, Володимиру ж дуже сподобалася нещодавня рубка за титул чемпіона WBO в суперважкій вазі між Леймоном Брюстером і Луаном Краснічі.

Як правило, чемпіонами за версією WBO є, як правило, європейці, і пробитися на американський ринок, де крутяться всі «зірки» і, відповідно, гроші, їм дуже складно. Розуміє це і Сергій, тому зараз розглядає ряд варіантів з подальшим працевлаштуванням. Контракт з Колем у нього ось-ось закінчується, і він не виключає того, що вже в найближчому майбутньому перебереться за океан. Якщо це станеться, то у Дзинзирука, напевно, з’явиться гарна можливість вписати своє ім’я в книгу боксерської історії перемогами над найсильнішими бійцями, такими як Рікардо Майорга, Корі Спінкс, Фернандо Варгас...

ДО РЕЧI

Учора у спорткомплексі Київського національного університету архітектури і будівництва (колишнього КIБI) стартувала першість України з боксу серед юніорів на призи «Олімпійського союзу боксерів України». На півфінали й фінали організатори турніру вже запросили Сергія Дзинзирука, Володимира Сидоренка і ще цілий ряд відомих діючих і колишніх боксерів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати