Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Щедрик-щедрівочка»

Так називається концерт Волинського народного хору, який відбудеться 14 січня на сцені Національної опери України
11 січня, 12:01
ФОТО З САЙТА VOLYNCHOIR.COM.UA

Цей колектив добре знають у столиці, він має свого глядача, а всі концерти відбуваються з аншлагами. Нині хористи з Волині представлять оновлену програму «Щедрик-щедрівочка» у Києві, а також Різдвяні концерти відбудуться в Луцьку, Рівному і в Берестечку, де нещодавно відреставрували напівзруйнований кінотеатр, створивши прекрасний Будинок культури.

— В останні півтора року ми об’їхали майже всю Україну, виступали в Польщі, зараз повертаємось із виступу в Івано-Франківську, куди нас запросили на фестиваль «Коляда на Майзлях», — розповідає керівник Волинського народного хору Олександр СТАДНИК. — Київ цікавий нам не лише тому, що він є столицею, а й тому, що це місто, до певної міри «замкнене» саме в собі, тут заведено вважати, що все київське — найкраще. Колективам, які творять на географічній периферії, треба доводити свій рівень. Ми це успішно робимо».

Волинський народний хор є візитівкою нашого краю, зокрема, й України загалом. Свого часу він виступав у США, Німеччині, Італії, Бельгії, Франції, Греції. Нині подібні виступи — навіть по Україні — дуже важко організовувати, бо підтримки держави немає. Тому відшукали продюсерську фірму, яка займається рекламою, а їздять за ті кошти, які самі заробляють своїми виступами. «Головне для нас — поширювати якісну українську культуру, — каже Олександр Стадник. — І те, як сприймають наші виступи і в столиці, і по всій Україні, і за кордоном, — підтверджує, що є попит саме на цю, якісну, культуру».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати