Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Сподіваємося, підпалювача знайдуть»

В Олександрівській клінічній лікарні горів один з корпусів
26 травня, 20:07

У понеділок увечері в Олександрівській клінічній лікарні міста Києва спалахнула пожежа. Нагадаємо, цей заклад входить до переліку установ, котрі приймають пацієнтів із COVID-19. На щастя, палало в корпусі №6, де хворих на коронавірус немає. Головна лікарка медустанови Людмила Антоненко розповіла у Фейсбуці, що вогонь помітили близько 18.00. «Задимлення розповсюдилося по всьому поверху. Адміністрація лікарні та співробітники швидко зорієнтувалися, провели евакуацію пацієнтів з відділення реанімації для хірургічних хворих в інший корпус та викликали протипожежну службу», — описує головлікар.

У Головному управлінні державної служби з надзвичайних ситуацій додають, о 18. 56 пожежу вдалося ліквідувати на площі 2 кв.м. Перша версія рятувальників — на останньому поверсі шестиповерхового корпусу у підсобному приміщенні сталося коротке замкнення. Згодом фахівці встановили, що був умисний підпал.

«На щастя, ніхто не постраждав. Найближчим часом приведемо все до ладу і відремонтуємо. Сподіваємось, що підпалювача знайдуть. На місці події працює поліція», — зазначила Людмила Антоненко.

Хто і з яких мотивів вирішив влаштувати пожежу в лікарні, повинна з’ясувати поліція. Тим паче, що подібні інциденти вже виникали раніше. Так, у квітні цього року на гарячу лінію «102» прийшов виклик про мінування 10-го корпусу Олександрівської лікарні. За словами заявника, закладено п’ять кілограмів тротилу, який вибухне серед ночі. Інформація не підтвердилася, та клопоту у лікарні було чимало.

Мер Віталій Кличко у своєму вчорашньому брифінгу не обмовився ні словом про пожежу у лікарні. Зате розповів містянам про аншлаг з відкриттям оновленого зоопарку, ремонт на мостах і окреслив загальну ситуацію із захворюваністю на коронавірус у столиці. Кияни у свою чергу радять адміністрації лікарні самостійно подбати про більш ретельну охорону закладу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати