Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сувеніри зі всього світу – допомога переселенцям

У першу суботу грудня на НСК «Олімпійський» пройде щорічний Благодійний ярмарок, організований Міжнародним жіночим клубом Києва
27 листопада, 10:54

Більше 30 посольств, культурні центри, скаутська організація «Пласт» долучилися до акції. Учасники ярмарку продаватимуть національні страви, одяг, прикраси, сувеніри тощо. Виручені кошти підуть на допомогу переселенцям з Криму та сходу України. «Члени Міжнародного жіночого клубу зроблять дещо особливе для ярмарку. Так, учасниці організації готують до свята випічку, джеми, збирають одяг для благодійного розпродажу», — розповіла голова комітету із залучення коштів Валері Стулікова.

Грузинські та болгарські танці, аргентинське танго, виступ чеського хору — також у програмі ярмарку. У «Дитячому кутку» проведуть майстер-клас для батьків з надання першої допомоги дітям, а пластуни вчитимуть малечу своїм звичаям. Понад 900 осіб готують масштабний захід ще з серпня.

Шон Стікінгс із Клубу дружин послів розповіла про британську ятку на благодійному ярмарку: «Чекаємо усіх на «Британський післяобідній чай». До чаю ми спекли більше 100 пирогів, це — традиційні ласощі на Різдво у британців. Близько 30 волонтерів готували це частування.  Також будемо продавати різдвяні печиво і пудинги, шотландський віскі. Можна буде придбати купу речей із прапором Великобританії: фартухи, піджаки тощо. Цей ярмарок — фантастичний шанс подорожувати навколо світу, знаходячись в одному місці». «Географія» учасників вражає, зокрема, це — посольства Франції, Австрії, Кореї, Перу, Мексики, В’єтнаму.

Два роки тому на Благодійному ярмарку від Міжнародного жіночого клубу Києва (IWCK) зібрали майже два мільйони гривень. Ці кошти розподілили між кількома благодійними проектами, наприклад, спорудили дитбудинок і закупили хірургічне обладнання. Минулого року акцію скасували через події на Майдані. «Є чотири групи, яким ми допомагаємо: жінки, діти, літні люди та особи з обмеженими можливостями, — розповіла Голова благодійного комітету IWCK Наталія Мустафіна. — Оскільки торік ярмарку не було, ми займалися спеціальними ініціативами. Ми допомогли табору для переселенців зі сходу».

Організатори ярмарку серйозно ставляться до розподілення коштів. Громадські або благодійні організації мають подати заявку на грант від клубу і виграти конкурс. Заявки приймають тільки від ініціатив, що працюють у Київській області — щоб учасниці IWCK могли перевірити, як використовують отримані кошти. Цього року чекають заявок від ініціатив, що допомагають переселенцям.

Благодійний ярмарок відбудеться 6 грудня на території Національного спортивного комплексу «Олімпійський» у Києві.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати