Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Дніпрі звучатиме джаз

10-11 вересня у місті відбудеться знакова музична подія
07 вересня, 11:40
НА ОСНОВНОМУ МАЙДАНЧИКУ ФЕСТИВАЛЮ УКРАЇНУ ПРЕДСТАВЛЯТЬ КВІНТЕТ ДМИТРА АЛЕКСАНДРОВА (BOBEEN), ГУРТ «КРЕДО» І ПЕРЕМОЖНИЦЯ КОНКУРСУ ЄВРОБАЧЕННЯ ДЖАМАЛА / ФОТО З АРХІВУ «Дня»

Фестиваль «Джаз на Дніпрі» збере провідних джазменів. Основні заходи фестивалю відбудуться на Монастирському острові. Для зручності городян у парку Шевченка організовують перевезення гостей. «Ті, кому складно буде виконати пішу прогулянку островом, зможуть скористатися джазовим паровозиком», — розповіла на прес-конференції продюсер фестивалю Ганна Русскевич. Для музикантів будуть організовані безкоштовні майстер-класи в консерваторії ім. М.Глінки. «10 вересня відкриється майстер-клас Майкла Мвенсо — вокаліста і бенд-лідера, куратора Лінкольн Джаз Центру. А 11 вересня — майстер-клас Сайруса Честната, композитора і піаніста», — повідомила вона.

Як запевнив позаштатний радник міського голови Дніпра з культури Євген Гендін, гості фестивалю встигнуть побувати скрізь, оскільки заходи не накладаються один на одного. Ті, хто не зможе прийти, матимуть можливість дивитися онлайн-трансляцію. «Онлайн-трансляція здійснюватиметься з Монастирського острова за підтримки Фрегат ТБ», — сказав Є.Гендін. За його словами, безкоштовним на фестиваль буде вхід для дітей і підлітків: «Вхід для дітей до 12 років на Монастирський острів буде безкоштовним у супроводі батьків. Усі підлітки до 16 років зможуть перебувати у фан-зоні теж безкоштовно». Організовано групами і безкоштовно зможуть послухати джаз учні консерваторії, музичних шкіл міста, учасники АТО та люди з обмеженими можливостями.

У Дніпрі збираються і надалі відроджувати традиції цікавих культурних свят. «Наступний захід, який ми плануємо провести, — це дні Олександра Галича. Скоріше за все, цей захід відбудеться у жовтні», — сказав голова правління Фонду «Культурна столиця» Григорій Гельфер.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати