Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Сумах відкрито унікальну виставку льодових скульптур

29 січня, 11:06
ФОТО НАДАНО АВТОРОМ

Близько двадцяти неповторних сяючих скульптур із льоду прикрасили територію біля римсько-католицької церкви Благовіщення Пресвятої Діви Марії, що у Сумах. У їхньому створенні взяли участь не лише місцеві скульптори, а й майстри з інших регіонів України. Крім досвідчених, тут активно працювали аматори. Використовуючи незвичайний природний матеріал, митці втілили у сяючі форми найрізноманітніші образи. Відвідувачів ще довго будуть радувати «Великодня писанка», «Квітка», «Мотоцикл», «Капітошка», «Шахова фігура». Сумчанин Ігор Сокур вирізав із льоду макет костелу, а молодь місцевої скаутської організації «ПЛАСТ» — Хрест та Булаву як символи ОУН.

Не може залишити байдужим центральна масштабна скульптурна група під назвою «Благовіщення»: велична статуя Діви Марії, а поруч — схилені у шанобливому поклоні святий Йосип та архангел Гавриїл. Автор композиції — киянин Олександр Лузан, який другий рік поспіль бере участь у сумській виставці крижаних скульптур і якого називають її «духовним натхненником». Діти у захваті від гірки для ковзання, що вкрита візерунками і завдяки спеціальному підсвічуванню по-казковому сяє у вечірній темряві. Її спорудив із криги архітектор Ігор Нянько з Луганщини.

«Учасники використали у своїй роботі 10 тонн крижаних глиб, вирізаних з річки Псел, — розповідає один з організаторів виставки Вадим Дубодєлов. — Працювали над скульптурами протягом двох тижнів. Спробувати себе скульптором міг кожен: досвідчені митці проводили для аматорів майстер-класи. Очікується, що виставка діятиме до 17 лютого. Хоча її офіційне відкриття вже відбулося, творчий процес триває: щодня знаходяться охочі поекспериментувати з кригою».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати