Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Учора під Кабміном «переливали воду»

Кияни вимагають чесної тарифікації оплати комунальних послуг
28 серпня, 10:25
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Близько тридцяти представників столичних об’єднань співвласників багатоквартирних будинків прийшли вчора під Кабінет Міністрів з акцією протесту проти цінової політики на тарифи «Київводоканалу» та «Київенерго». Учасники акції принесли наповнені водою каструлі. Під час протесту вони символічно переливали воду «з пустого в порожнє». Як заявили організатори акції з громадської ініціативи «Воля», на мешканців будинків чинять судовий тиск: через рішення судів рахунки кооперативів і ОСББ блокують, таким чином позбавляючи мешканців можливості платити за вивезення сміття, обслуговування ліфтів і ремонти.

За словами учасників мітингу, «Київводоканал» обманює користувачів послуг, нараховуючи гроші за те, за що платити не належить. Наприклад, підприємство нараховує оплату «за підігрів води», хоча такої послуги не існує.

Протестувальники просять чиновників Кабміну під керівництвом прем’єра Миколи Азарова перерахувати ціни на воду та електрику і провести перевірку схеми тарифікації. Задля дотримання всіх правил та норм організатори мітингу написали чиновникам офіційний лист, в якому виклали всі свої вимоги.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати