Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна та РЄ підвищують ефективність співпраці

07 листопада, 00:00

Україна та Рада Європи будуть тісніше і ефективніше співпрацювати. Черговим кроком до тіснішої співпраці стала домовленість про відкриття в Києві офісу РЄ. Правовий статус офісу цієї організації закріплено в меморандумі про взаєморозуміння між Кабінетом Міністрів України і Радою Європи, який учора підписали міністр закордонних справ України Борис Тарасюк і генеральний секретар Ради Європи Террі Девіс, котрий перебував в Києві з одноденним візитом.

«Це важлива подія, яка свідчить про великий рівень довіри, який існує між українським урядом і Радою Європи». Так прокоментував голова зовнішньополітичного відомства домовленість з РЄ про відкриття офісу.

Зі свого боку, генсек РЄ в бесіді з українськими журналістами сказав, що мета відкриття цього офісу полягає в необхідності підвищення ефективності програм співпраці між РЄ та Україною та збільшення їхньої кількості. За його словами, представництва такого роду існують у кількох інших країнах. «Зараз ми просто підвищуємо рівень такого представництва на благо тих програм, які стосуються України», сказав Девіс і навів приклад, що сторони вже давно займаються здійсненням програм реформування судової гілки влади, навчання представників правоохоронних органів, міліції.

Генсек РЄ повідомив, що офіс Ради Європи буде відкрито після того як у столиці буде знайдено приміщення для нього і буде визначено представника РЄ в Україні, на якого буде покладено завдання координації всіх проектів, які ця організація здійснює з Києвом. Т.Девіс зазначив, що він «буде дуже розчарований, якщо цього не відбудеться до літа наступного року».

Торкаючись аспектів майбутньої співпраці між Радою Європи та Україною, генсек зазначив, що у всіх заходах беруть участь органи державної влади України, парламенту, уряду і просто українці. «Рада Європи це не якась зовнішня організація, яка приїздить в Україну і розповідає українцям, що їм тут робити», — сказав Девіс, який 1995 року голосував за включення України до складу ЄС. За його словами, усі країни — члени Ради Європи є рівними і «ми всі разом працюємо для того, щоб підвищити стандарти демократії в цих країнах». Керівник РЄ також зазначив, що його організація завжди буде готова допомогти Україні, якщо вона цього попросить, у втіленні цих цінностей, які закладені в Універсалі національної єдності. «Я хотів би підкреслити, що сюди приїжджаю не для того, щоб комусь читати лекції, а щоб налагодити співпрацю», — наголосив Т.Девіс.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати