Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Українському Iнтернету — перший «компас»

05 липня, 00:00

Звичайно, 5000 веб-адрес українських інтернетчиків — це крапля в морі світового багатомільйонного Інтернету, вважає президент Lucky Net Артур Габович. А всього, за його підрахунками, до «світової павутини» в Україні звертаються приблизно 200–250 тис. користувачів, що у відсотковому відношенні до числа громадян набагато менше, ніж у розвинених країнах або навіть у Росії. До речі, 87% українських сайтів створено російською мовою, приблизно 13% — українською, у тому числі є і 4% двомовних сайтів.

Кореспондент «Дня» поцікавився думкою провайдерів щодо їхнього недавнього спільного засідання в Кабміні, на яке журналістів не пустили, й де, як стало відомо, пролунали думки про необхідність контролю: за діяльністю провайдерів, за інформацією, яка є на веб- сайтах, і взагалі за інформацією, яка пересилається «павутиною». Сергій Азаров, директор Lucky Net по зв’язках із державними та міжнародними організаціями, заспокоїв журналістів:

— Вищі чиновники України більше самі ставили запитання, намагаючись зрозуміти тонкощі сучасного стану Інтернету. Щодо спроб запровадити державний контроль, то це природна перша реакція будь- якої держави на Інтернет. Нею перехворіла більшість розвинених країн. Відтоді виробилися міжнародні правила Інтернету, й Україні доведеться їх дотримуватися.

Сергій Азаров переконаний, що не політичні чи обмежувальні причини зараз стримують розвиток Інтернету в Україні, а тільки економічний рівень життя у країні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати