Утилізовано п’ять тонн «ковбаси»
У райцентрі Ярмолинці на Хмельниччині у приватному ковбасному цеху виявили «потенційно небезпечну м’ясну продукцію невідомого походження» у великих кількостях. «За словами організатора ковбасного виробництва, п’ять тонн курячого фаршу з маркуванням республіки Польщi він придбав у невідомого, який проїздом завітав на його процвітаюче підприємство. Супровідних ветеринарних документів не вимагав, бо має постійну гостру потребу у сировині», — повідомила 10 червня для «Дня» референт прес-групи Управління СБУ у Хмельницькій області Людмила Чаплінська.
У момент, коли до цеху прибули оперуповноважені СБУ, з тонни цієї курятини вже було виготовлено «Черкаську» і «Одеську». Решту сировини було вилучено, і, за рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, утилізовано у котлах заводу м’ясокісткового борошна у Нижніх Вовківцях. Процес утилізації спричинив жахливий сморід. Вітер приніс ці викиди в атмосферу аж до Хмельницького, виникла паніка. На місце, у Нижні Вовківці, виїжджала бригада Управління з надзвичайних ситуацій.
«Позбувся посади лікар ветмедицини — за те, що дав дозвіл на виготовлення ковбас з неякісної сировини», — продовжила Людмила Чаплінська. Начальник облуправління ветеринарної медицини Микола Айшпур не має щонайменшого бажання коментувати такий підхід свого підлеглого до дорученої справи.