Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Ужгородська РЕГАТА 2019» зібрала 34 команди відчайдухів

Веселе спортивне змагання, в основі якого сплав по річці Уж на плавзасобах різної конструкції, а часто й саморобних — проводять уже вдесяте
30 липня, 12:47
ФОТО АВТОРКИ

Традиційно дійство збирає на набережних та двох мостах через Уж сотні містян та туристів. Стартують судна з пляжу біля Підзамкового моста, а фінішують — за мостом Масарика. Великий відрізок дистанції через мілку воду навіть проходять пішки.

Головні вимоги — плавзасіб має бути без мотору, а екіпаж до фінішу дістатися повним складом.  Неабияк вітаються саморобні конструкції, оригінальний декор і костюми.

Цьогоріч у номінації «Летючий Голландець» (найшвидше судно) перемогла команда «Кояк 3», яка подолала усю дистанцію менш як за 20 хв. У номінації «Веселий роджер» (найоригінальніше судно) — команда «Площа Петефі». «Чорна каракатиця» (найшвидше судно серед саморобних) отримала команда «Форель у кущах, яфини». А у номінації «Ноїв ковчег» (найчисельніший екіпаж) — команда АС/DC, яка складалася з 30 членів екіпажу.

До слова, команда «Площа Петефі» стала чи не найпопулярнішою серед глядачів. Річ у тім, що саме цю частину міста ремонтують уже кілька років поспіль, що ужгородцям неабияк набридло. Пропливаючи під пішохідним мостом, на якому зібралися сотні глядачів, від місцевих лунали й рекомендації, як правильно мурувати, викладати бруківку та засипати ями. Сам плавзасіб був зроблений у вигляді шматка тротуару з бруківкою, цементом та інструментами. 

На фініші усіх зустрічали гостинцями, тут неабияку смачну та соковиту локацію підготували волонтери Руху підтримки закарпатських військових. Однак не гостинцями єдиними, адже волонтери проводять чимало просвітницької роботи. Разом з організаторами регати напередодні  вони провели акцію підтримки полонених моряків #жовто_блакитний_кораблик.

«Місія нашої волонтерської організації не лише пряма допомога військовим, наша робота — просвітництво. Дедалі менше люди згадують, що у країні війна, що стільки народу сидить у російських, а тепер уже і в італійських в’язницях. Для нас участь у такому масовому заході, який збирає купу молоді, це додатковий майданчик донести серйозну і гостру інформацію. Банально, але якщо хоч на кілька хвилин у людей щось у душі заіскриться, то значить, ми робимо правильно», — прокоментувала «Дню» волонтер Галина Ярцева.

Перша «Ужгородська РЕГАТА» відбулася 11 липня 2010 року. За підсумками рейтингу туристичного сезону 2010 Турінфоцентру Закарпаття «Ужгородська Регата» перемогла в номінації «Найкраща туристична анімація-2010».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати