Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Україні розпочинається ялинкова кампанія

У Держлісагентстві звертають увагу на дерева у горщиках
29 листопада, 12:01

Державні лісогосподарські підприємства розпочинають реалізацію новорічних ялинок, які заготовляються на спеціальних плантаціях або під час проведення рубок формування та оздоровлення лісів, ідеться в повідомленні на «Урядовому порталі» www.kmu.gov.ua.

«Такі заходи вживаються задля зменшення шкоди для навколишнього середовища. Кожен громадянин може особисто ознайомитися з обсягами, місцями реалізації, цінами на новорічні ялинки на сайтах обласних управлінь лісомисливського господарства та лісгоспів», — повідомив заступник голови Державного агентства лісових ресурсів Володимир БОНДАР.

Він зазначив, що кожен може сам вирішувати, яку ялинку він встановить удома на новорічні свята — живу чи штучну. «Наприклад, уже другий рік поспіль низка лісгоспів, зокрема в Закарпатській, Житомирській, Волинській та інших областях, активно практикують реалізацію живих ялинок у горщиках», — повідомив Володимир Бондар.

У повідомленні також ідеться, що «Держлісагентство вживає заходи для того, щоб задовольнити потребу в новорічних ялинках, не завдаючи шкоди лісу:

— на площі 5 тис. га створені спеціальні плантації новорічних ялинок, де зростає 18 млн шт. хвойних дерев різних порід віком від 1 до 10 років;

— щороку в грудні передбачено проведення рубок догляду за лісом у загущених молодняках, де без шкоди для лісу можна вибрати (відсортувати) близько 1 млн шт. новорічних ялинок;

— є можливість у достатній кількості забезпечити потреби в гілках хвойних порід для створення новорічних композицій, щоби прикрасити оселю оригінальним ялинковим букетом, не рубаючи все дерево.

Цього року державними лісогосподарськими підприємствами заплановано реалізувати близько 550 тис. шт. новорічних ялинок. Перевірити легальність походження ялинки можна за допомогою самоклейної етикетки, яку має бути прикріплено на дереві. На ній містяться індивідуальний номер та відповідний йому штрих-код, який занесено до єдиної системи електронного обліку деревини. Перевірка законності походження ялинки відбувається шляхом введення номера із самоклейної етикетки, яка прикріплена до ялинки, на сайті http://www.ukrforest.com.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати