Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Волинський бренд»

Головний редактор газети «День» — почесний професор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки
02 лютого, 19:19
ЛАРИСА ІВШИНА

Таке рішення ухвалено на засіданні Вченої ради вишу, членом Наглядової ради якого є Лариса Івшина вже понад вісім років. Газету «День» та Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки і Луцьк загалом поєднують не тільки ділові контакти, а й багаторічна дружба. Саме у цьому університеті (який тоді ще носив назву — Волинський) відбулася перша презентація книжки «Україна incognita», яка і дала початок та назву майбутній Бібліотеці газети «День». Тут відбулася одна з перших виїздних фотовиставок газети «День», і щороку ця подія — «Дні «Дня» у Луцьку» є однією із знакових в році, вже своєрідним волинським брендом. Головний редактор «Дня» давала майстер-клас для майбутніх журналістів в університеті, читала тут публічну лекцію, у виші презентують всі книжкові новинки газети.

Серед почесних професорів Східноєвропейського націоанльного університету імені Лесі Українки — Ліна Костенко, Ярослав Ісаєвич, Дмитро Павличко, Іван Драч, перший генеральний консул Консульства Республіки Польща у Луцьку Войцех Галонзка, Мирослав Попович, краєзнавець та творець народного музею у селищі Торчин Григорій Гуртовий й інші поважні та знані особи. Урочисте вручення посвідчення про звання «Почесний професор Східноєвропейського націоанльного університету імені Лесі Українки» ще відбудеться, а наразі думки членів Вченої ради і загалом університетської громади висловила Анна ЛЕВЧУК, проректор з науково-педагогічної роботи, євроінтеграції і роботи зі студентами:

— Для нашого колективу велика честь працювати з Ларисою Олексіївною, вона уже давно є Великим Другом і Натхненником нашого університету. Чимало напрацювань від творчого колективу газети «День», який вона очолює, ми активно використовуємо у нашій інтелектуально-просвітницькій роботі. Лариса Олесіївна є взірцем сучасної, успішної людини, в якій гармонійно поєднується розуміння глобальних світових тенденцій та нових українських пріоритетів. Вона завжди щедро і цікаво ділиться із спраглою до якісного інтелектуального продукту країною важливими фактами, аналітикою та перспективами. Ми надзвичайно горді мати в нашому колективі такого справді Почесного і дорогого, а також завжди стильного професора.

Звання почесного професора Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки рішенням Вченої ради присвоєно і Олексанлдру Моцику, Надзвичайному і Повноважному Послу України.

Iгор КОЦАН, професор, ректор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки:

— І Лариса Івшина, і Олексанлдр Моцик — це люди, які багато років активно працюють на розбудову волинського вишу, сприяли багатьом цікавим проектам, підтримали чимало ініціатив, власне, це люди, які працюють на користь України загалом. Сучасна молодь особливо потребує особистостей, у яких можна вчитися жити і діяти. І це самі такі люди. Наш колектив задоволений співпрацею і сподівається на її активне продовження.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати