Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«З нами не ведуть діалогу»

У Львові відбулася чергова акція протесту проти ліквідації психоневрологічного диспансеру і медичної бібліотеки
19 червня, 18:53
ФОТО ПАВЛА ПАЛАМАРЧУКА

Працівники закладів, які збирається ліквідувати обласна рада, знову зібрались під її будівлею під час засідання 19 червня. У співробітників обласного психоневрологічного диспансеру і медичної бібліотеки спільна мета — не допустити запланованої чиновниками реорганізації (нагадаємо, про ситуацію в закладах «День» писав у №№ 91-92 від 25 травня і 105-106 від 15 червня 2018 року).

Головний лікар психоневрологічного диспансеру Володимир Яєчник, співробітники якого вийшли на пікет уже втретє, зазначив «Дню», що вони «мусять продовжувати відстоювати свої інтереси, конституційні права пацієнтів і  майбутнє установи». Голова профспілкової організації Львівського обласного клінічного психоневрологічного диспансеру Мирослава Луцишин зазначила: вони сподіваються, що члени обласної ради все-таки наважиться безпосередньо зустрітись з працівниками і пацієнтами. «Цьогоріч у вересні ювілей диспансеру — 65 років, тож робитимемо все, щоб цей рік не став для нього датою загибелі», — прокоментувала вона «Дню».

Працівники медичної бібліотеки на пікет вийшли вдруге. «Закликаємо скасувати рішення про ліквідацію медичної бібліотеки. Єдину наукову бібліотеку для лікарів, культурне і наукове надбання, що охороняється законом, не можна так просто взяти і ліквідувати. Таке рішення дуже дискредитує чиновників і підірвало нашу довіру до них», — говорить в.о. директора бібліотеки Ярослава Лозинська.

Оксана Цимбала, голова профспілки медичної бібліотеки, коментує: «Нас дуже хвилює майбутнє нашої бібліотеки. Ми не знаємо, чого чекати, бо з нами не ведуть діалогу. Не говорять ні про питання статусу бібліотеки, ні про спеціалістів та їхні робочі місця. А документ про рішення виглядає зовсім невтішно».

Нещодавно керівництво обласної ради повідомило, що планує провести громадське обговорення реорганізації Львівського обласного клінічного психоневрологічного диспансеру. Воно мають відбутися 26 червня у малій сесійній залі обласної ради. «На цей захід ми запросимо усі зацікавлені сторони: громадськість, медичну спільноту, представників депутатського корпусу, профільної комісії та департаменту. На моє переконання, такі питання, як реорганізація комунальних закладів, мають вирішуватися максимально відкрито та прозоро», — повідомив заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк. А перед обговоренням пообіцяли провести нараду щодо медичної бібліотеки.   

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати