Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Замість закупівлі автобусів

у Хмельницькому майже 20 млн грн спрямували на боротьбу з коронавірусом
26 березня, 20:17

Депутати Хмельницької міської ради надали 19,8 млн грн на придбання медичного обладнання, засобів захисту й ліків для медзакладів міста. Як повідомляє Хмельницька міська рада, купуватимуть за спрощеною процедурою, тому очікується, що нове обладнання надійде оперативно. Наразі на заходи, спрямовані для боротьби з поширенням COVID-19, витрачено вже приблизно три мільйони гривень коштів із бюджету, частина закупівель здійснювалася за кошти благодійників.

Як уточнив у відеозверненні міський голова Хмельницького Олександр СИМЧИШИН, на позачерговій сесії депутати Хмельницької міської ради внесли зміни до бюджету на 2020 рік. Кошти в сумі 19,8 млн грн, передбачені на придбання автобусів у лізинг, перерозподілили на потреби медичної галузі міста. За його словами, найбільше видатків передбачено для Хмельницької міської лікарні. На придбання лікарських засобів, проведення поточного ремонту з відновлення роботи кисневої системи піде понад 3 млн грн. На придбання обладнання — 12,8 млн грн (а це десять апаратів ШВЛ — 7,6 млн грн, 20 моніторів — 1,7 млн грн, 50 інфузійних насосів — 2,5 млн грн, пульсикометри та кисневі концентратори — 1 млн грн).

«Крім Хмельницької міської лікарні, додаткові кошти в сумі 2, 85 млн грн отримає Хмельницька інфекційна лікарня. За ці гроші придбаємо 100 ліжок, м’який інвентар, лікарські засоби і дезінфектанти, — продовжує Олександр Симчишин. — По 500 тисяч гривень додатково отримають міський перинатальний центр та міський лікувально-діагностичний центр, зокрема на придбання лікарських засобів, виробів медичного призначення, засобів індивідуального захисту і дезінфікуючих засобів».

Станом на 26 березня, за повідомленням пресслужби Хмельницької міськради, випадків зараження коронавірусом ні в місті, ні в області не зафіксовано. В інфекційній лікарні наразі перебуває 71 пацієнт, у тому числі — 22 дитини. Напередодні госпіталізували десять осіб. Серед них — п’ятеро з грипом, двоє — з кишковою інфекцією, один — з гепатитом. На ранок у лікарні присутні 31 хворий на грип, 20 хворих з пневмоніями. 11 пацієнтів лікарні одужали, і їх виписали додому. Двоє госпіталізованих мають підозру на COVID-19. Це жителі Теофіпольського району та міста Хмельницький.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати