Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Затверджено офіційно

В Україні набули чинності сучасні стандарти мікробіологічної діагностики туберкульозу
14 листопада, 10:49

1 листопада набула чинності обов’язкова до виконання інструкція з мікробіологічних досліджень туберкульозу для всіх лабораторій в Україні, які здійснюють таку діагностику, ідеться в повідомленні прес-служби Центру громадського здоров’я України, яке надійшло на адресу «Дня».

Наказ МОЗ № 45 від 6 лютого 2002 р., який до цього використовували лабораторні спеціалісти, втратив чинність, відповідно до Наказу Міністерства охорони здоров’я від 27 червня 2019 року.

Мікробіологічна діагностика необхідна, щоб лікар міг підібрати препарат та максимально ефективну схему прийому ліків для людини, яка хвора на туберкульоз. У процесі діагностики лаборант визначає штам бактерії туберкульозу і перевіряє її на резистентність до протитуберкульозних препаратів.

Інструкція набула чинності 1 листопада, вона містить методики виконання досліджень для лабораторних спеціалістів. Попередню редакцію офіційної інструкції було розроблено і затверджено 2002 року, тож у ній не були враховані методики роботи з розробленими пізніше препаратами. Застосування нової інструкції забезпечить якість та відповідність до міжнародних стандартів послуг з діагностики туберкульозу в кожній лабораторії України.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати