Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Згуладзе подала у відставку

«Ека продовжить роботу в команді реформ МВС в іншому статусі — очоливши спеціальну групу радників», — Арсен АВАКОВ
11 травня, 19:27
ФОТО АРТЕМА СЛІПАЧУКА / «День»

Можливість відставки Еки Згуладзе з посади заступника міністра внутрішніх справ України обговорювалась ще до травневих свят. Давно говорили про те, що цей чиновник здебільшого перебуває в Парижі, а така відставка може бути пов’язана не з кадровими чи робочими, а особистими питаннями. В середу Арсен Аваков у своєму Twitter підтвердив те, що Згуладзе подала у відставку і подякував за роботу. «Ми й надалі будемо з Екою продовжувати намічену нами стратегію змін в МВС, — написав міністр. — Ека продовжить роботу в команді реформ МВС в іншому статусі — очоливши спеціальну групу радників».

Раніше Згуладзе обіцяла, що МВС і Національна поліція будуть законними засобами захищати робітників патрульної поліції. Така заява з’явилась після того, як ЗМІ обійшов скандал з вбивством патрульними пасажира BMW, що тікав від переслідування. Поліція, яка з’явилась у кількох великих містах України, стала приводом говорити про те, що в МВС відбуваються реформи і це чи не єдине відомство, де дійсно проходять перетворення. З іншого боку, багато експертів відзначають, що такі реформи є лише косметикою для прикриття глибинних змін у правоохоронних органах.

Нагадаємо, що Ека Згуладзе 7 років займала посаду заступника міністра внутрішніх справ Грузії і місяць — посаду міністра. В грудні 2014 року вона, отримавши українське громадянство, долучилась, разом з іншими запрошеними іноземцями, до реформування доручених секторів.  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати