Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ЗМI привітали й у податковій

07 червня, 00:00
АВТОРУ БУЛО ПРИЄМНО ОТРИМАТИ ПОДЯКУ ВІД ДПА НА АДРЕСУ РЕДАКЦІЇ «ДНЯ» / ФОТО ВОЛОДИМИРА САПІЖАКА

Напередодні журналістського свята у Державній податковій адміністрації України відбулася зустріч керівництва цього відомства з журналістами центральних і регіональних ЗМІ, Національною спілкою журналістів України. Звичайно, йшлося про взаємодію журналістів з податківцями, висвітлення у пресі відповідних подій і проблем, про розробку в Україні економічної конституції держави — Податкового кодексу.

Звертаючись до представників ЗМІ, заступник голови ДПА Вадим Кайзерман, зокрема, наголосив на тому, що податківцям дуже важливо знати, як оцінюють їх роботу суспільство і преса. На зустрічі було оголошено накази голови ДПА Анатолія Брезвіна про відзнаки найкращим та найавторитетнішим ЗМІ та журналістам, які висвітлюють роботу податківців. Зокрема, подяку ДПА, згідно наказу, отримала головний редактор газети «День» Лариса Івшина.

Слід підкреслити, що ця зустріч була лише фрагментом цілеспрямованої роботи податкової служби, орієнтованої на досягнення порозуміння з суспільством і отримання його довіри. Журналістам було презентовано посібник «Теорія і практика зв’язків з громадськістю в органах державної податкової служби», що вийшов під загальною редакцією голови ДПА Анатолія Брезвіна (автори Григорій Бондаренко, Віктор Косарчук, Микола Голєв і Юрій Сильницький). В ньому, зокрема, вказується, що забезпечення нових єдиних підходів у здійсненні стратегії зв’язків з громадськістю у органах податкової служби визначено у проекті програми модернізації ДПА України. Надзвичайно цікавими для журналістського загалу мають стати такі розділи цього посібника, як «Заходи щодо реагування на виступи ЗМІ з проблемних питань податкового законодавства та діяльності ДПС України» і «Порядок розгляду запитів від засобів масової інформації». І тут не можна не навести прикінцеве речення посібника, яке, треба думати, має перетворитися на законодавчу норму для кожного податківця: «Варто ще раз підкреслити, що забезпечення своєчасного та повного розгляду органами ДПС звернень засобів масової інформації є не тільки законодавчою вимогою, але й важливим інструментом забезпечення відкритості в діяльності податкової служби,ефективної взаємодії з представниками мас-медіа, спрямованої на попередження конфліктних ситуацій, об’єктивне висвітлення проблемних питань та формування громадської думки стосовно діяльності органів державної податкової служби та їх посадових осіб».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати