Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Золота» Паралімпіада – у розпалі

Вранці 12 вересня збірна України посіла на змаганнях у Ріо третє місце
13 вересня, 10:44
ФОТО РЕЙТЕР

На той час наші атлети здобули 49 нагород: 18 золотих, 13 срібних та 18 бронзових медалей. І це — лише середина змагань: XV Літні Паралімпійські ігри триватимуть у бразильському Ріо-де-Жанейро до 18 вересня.

Унікальний випадок: українець Олексій Федина та спортсмен із Узбекистану Фірдавсбек Мусабеков одержали по золотій медалі кожен у запливі на 100 метрів брасом, повідомляє прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України. Паралімпійці показали однаковий час — 1:04.94, це є світовим рекордом. Це вже п’яте паралімпійське золото в кар’єрі Федини. А от узбецький спортсмен дебютував на таких міжнародних змаганнях. Більше того, його «золото» — перше в історії участі на Паралімпіаді Узбекистану, розповідають на сайті Міжнародного паралімпійського комітету.

Справив сильне враження й виступ наших спортсменів на дистанції 200 метрів комплексним плаванням — усі призові місця посіли українці! Причому всі спортсмени — Денис Дубров, Максим Крипак і Дмитро Ванзенко — дебютанти Ігор, повідомляють в НКСІУ. А Денис Дубров у цих змаганнях не лише виборов «золото», а й побив раніше встановлений ним самим світовий рекорд — подолав дистанцію за 2:06.87.

Цього року Україна вперше на Паралімпіаді взяла участь у змаганнях з метання булави. Наша спортсменка Зоя Овсій виборола в цьому виді спорту «срібло» — вона метнула снаряд на 22,21 метра.

А ще вперше за 20 років українські атлети здобули першість у настільному тенісі. Перемога — за Наталею Косміною. Змагання тривають, і 13 вересня на нас чекає своєрідне дербі: українки Антоніна Ходзинська та Марина Литовченко змагатимуться за бронзову нагороду в цій дисципліні.

Загалом за перші чотири дні змагань у Ріо українська збірна встановила вісім рекордів світу, п’ять — Європи та сім — паралімпійських. Як резюмують у НКСІУ, на попередній Літній Паралімпіаді, яка проходила 2012 року в Лондоні, на четвертий день змагань українці мали 33 медалі й посідали четверту позицію. Тож результати команди цього разу покращились, і ми маємо всі підстави чекати на нові рекорди та перемоги.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати