Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

12 мільйонів гривень знову «з’їдять» МАФи

Київська влада оголосила два тендери з вибору підрядників на евакуацію 565 мобільних кав’ярень та автомагазинів
20 січня, 11:48
ФОТО EVENINGKIEV.COM

Цьогоріч КП «Київблагоустрій» планує закупити послуги зі знесення МАФів на суму 12 млн грн. Зараз підприємство оголосило два тендери з вибору підрядників на евакуацію 565 мобільних кав’ярень та автомагазинів на загальну суму 2 млн грн. Вартість демонтажу та вивозу залежатиме від виду автомобільного засобу та варіюватиметься від 2,91 тис. грн до 5 тис. грн. Як з’ясували експерти Бюро «ГромЕкс», вартість таких послуг в іншого комунальника — «Київтранспарксервіс» становить максимум тисячу гривень.

«За офіційними даними підприємства, евакуація та перевезення автівки, вагою до 4,5 т. на відстань 80 км з урахуванням послуг крана-маніпулятора становить максимум тисячу гривень», — каже юрист Бюро «ГромЕкс» Олена Доброрез.

За словами експерта, минулого року КП «Київблагоустрій» вже проводило два тендери з вибору підрядників зі знищення МАФів на загальну суму 14 млн грн. Перший договір на суму 10 млн грн із комунальним підприємством уклало ТОВ «Арктика-адвертайзин», яке не має ні персоналу, ні технічних засобів для виконання робіт. Другий тендер на суму 4 млн грн було проведено із порушенням процедури закупівлі, а перемогу одержало ТОВ «Україна бізнес груп», яке було пов’язане з іншими учасниками торгів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати