Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

22 вересня, 00:00

Вдале розміщення

Один із найбільших українських металургійних холдингів — корпорація «Індустріальний союз Донбасу» (ІСД, Донецьк) — має намір випустити єврооблігації на суму $150—200 млн. наприкінці 2006 року. Про це агентству Інтерфакс-Україна повідомив віце-президент консорціуму «Індустріальна група» (який керує активами корпорації «ІСД») Володимир Кравець. «Розмір випуску єврооблігацій буде не менше $150 млн.», — констатував він. Як повідомлялося, ІСД завершив розміщення нот участі в кредиті на суму $150 млн. терміном обігу п’ять років з офертою через два роки та купоном 9,25% річних. «Ми вважаємо це розміщення надто вдалим, оскільки події в Україні, безумовно, мали швидше негативний вплив, свідченням чого є відгуки кількох запланованих випусків єврооблігацій», — прокоментував розміщення керівник PR-маркетингу компанії «Ренесанс Капітал» Леонід Ігнат, який виступив організатором випуску. За його словами, успішне розміщення зобов’язань ІСД доводить присутність інтересу західних інвесторів до українських компаній.

Не зовсiм безпечний цукор

Державний комітет з питань технічного регулювання та споживчої політики України (Держспоживстандарт) з 17 серпня до 16 вересня поточного року забракував і зняв з реалізації в торговельній мережі 170 тонн цукру. Територіальні управління Держспоживстандарту перевірили понад 360 тонн цукру, що реалізується в торговельній мережі. У більшості випадків цукор знімався з реалізації через відсутність супровідних документів, у тому числі щодо якості та безпеки продукції, доступної, достовірної та своєчасної інформації про товар, а також через невідповідність вимогам нормативних документів щодо якості. За результатами перевірки до порушників було застосовано адміністративно-господарські санкції.

Другий кредит на виробництво соків

Міжнародна фінансова корпорація (МФК) надала ТОВ «Сандора» (Миколаїв), провідному виробникові соків і нектарів в Україні, кредит у розмірі $10 млн. Фінансування МФК підтримує стратегію компанії з розширення виробництва соків та напоїв. У МФК нагадують, що це вже другий кредит корпорації, який отримує ТОВ «Сандора», — перший кредит у розмірі $10 млн. було надано в червні 2004 року. «Сандора» займає в Україні значну частку ринку пакетованих соків і нектарів, а також експортує свою продукцію до Азербайджану, Білорусі, Казахстану, Молдови та інших країн. За даними МФК, корпорація також надає технічну допомогу компанії з питань впровадження системи контролю за якістю виробництва харчових продуктів і поліпшення каналів постачання. Донорами технічної допомоги є уряди Німеччини та Швеції.

Літній сплеск ділової активності

Компанія «Макрокап Девелопмент Україна» (МКДУ, Харків) за три літніх місяці 2005 року уклала договори про участь у будівництві житла на загальну суму близько 18 млн. грн., будівництві офісних і комерційних площ — на суму близько 14 млн. грн. «Минуле літо, всупереч уявленням про сезонний характер ринку, для компанії несподівано ознаменувалося ажіотажним попитом як на житлові, так і на комерційні об’єкти», — коментують ситуацію фахівці відділу продажу. МКДУ зазначає, що обсяг літніх договорів цього року практично відповідає обігові компанії за весь попередній рік, який склав близько 35 млн. грн., що дає впевненість у виконанні планів трикратного поліпшення основних показників компанії. На думку компанії, зростання інтересу з боку покупців пояснюється виведенням на ринок ряду нових об’єктів, розташованих у традиційно популярних районах міста. Експерти компанії виділяють також зовнішні чинники: зменшення банками відсоткових ставок за кредитами та зростання попиту на ринку нерухомості в Харкові.

Переробка хлібних вантажів у розпалі

Морські торговельні порти України в січні-серпні 2005 року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшили переробку експортних хлібних вантажів на 70% — до 3,53 млн. тонн. Про це агенції Інтерфакс-Україна повідомили в держоб’єднанні «Укрморпорт». Частка експорту становить 80% від загального обсягу переробки хлібних вантажів. За підсумками 8 місяців українськими морськими торговельними портами було перероблено 4,42 млн. тонн хлібних вантажів, включаючи зерно, що на 85% більше аніж за аналогічний період минулого року. Частка транзиту хлібних вантажів становила 19,6% від загального обсягу переробки. Переробка зерна в українських портах зросла на 93% і становила 3,99 млн. тонн.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати