Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

16 листопада, 00:00

Корпорація «Богдан» розпочне виробництво малих автобусів на базі Hyundai

Один з найбільших суб’єктів українського ринку автотранспортних засобів — корпорація «Богдан» до кінця 2011 року розпочне серійний випуск автобусів малого класу серії А20 на агрегатній базі Hyundai на платформі АК «Богдан Моторс» у Луцьку, повідомив прес-секретар корпорації Сергій Красуля. За його словами, початок серійного виробництва став можливим після завершення компанією Hyundai Motor Company технічного аудиту виробництва з проведенням спеціальних тестів випущеної продукції, обстеженням виробничих потужностей, техпроцесів і документації. Як зазначив Красуля, корейська сторона засвідчила, що «Богдан» володіє виробничими потужностями, здатними випускати комерційну техніку Hyundai, що відповідає стандартам якості корейської компанії, а результат аудиту дозволяє поглибити співпрацю компаній і у сфері комерційної техніки. За словами Красулі, 2012 року компанія планує випустити близько 1 тис. таких автобусів (у модифікаціях «місто», «передмістя» та «шкільний»), з урахуванням постачань як на внутрішній ринок, так і на експорт. «Із завершенням аудиту ми здобули можливість постачати продукцію й на зовнішні ринки, й наразі відбувається сертифікація цих автобусів у Росії», — сказав він.

Старт ракети на французькому космодромі відбувся завдяки сумським машинобудівникам

Успішний старт ракети «Союз-СТ», що відбувся на французькому космодромі Куру в північно-східній Америці, багато в чому завдячує роботі фахівців українського машинобудівного підприємства ПАТ «Сумське НВО ім. М.В. Фрунзе». Як повідомляють на підприємстві, фрунзенці виготовили важливе устаткування для нової стартової системи літального апарату. Космічний проект, що отримав у Гвіанському космічному центрі назву «Союз», здійснюється на основі міжурядової угоди між Російською Федерацією та Францією, підписаної 2003 року. Згідно з масштабною програмою, створено новий тип ракети-носія, адаптований для старту з Французької Гвіани. Сумські машинобудівники отримали замовлення на виготовлення устаткування для стартового комплексу: стріл, ферм, секторів й інших механізмів. За словами начальника спеціального конструкторського бюро НВО ім. Фрунзе Миколи Ляпощенка, підприємство ще за часів Радянського Союзу почало виготовляти великий спектр продукції для космічної галузі. Зокрема, сумські фахівці зробили великий внесок у будівництво космодромів Байконур і Плесецьк, повідомляє Алла АКІМЕНКО, Суми.

Ялтинський порт потребує модернізації

Після проведення модернізації під час активної навігації Ялтинський порт зможе приймати та обслуговувати до 450 тисяч пасажирів. Про це повідомив начальник Ялтинського порту Сергій Тараканов, окреслюючи шляхи інтенсифікації розвитку круїзного напрямку діяльності підприємства. За його словами, при цьому доходи підприємства та відрахування до державного бюджету зростуть у десять разів. За даними керівника порту, тільки 2009 року порт відвідали 33,7 тисячі іноземних туристів — у цілому іноземними круїзниками здійснено 60 заходів до порту. Спостерігається зростання і доходів порту: 2009 року доходи підприємства від справляння портових зборів і плат за послуги з прийому іноземних круїзних суден становили 887,6 тисячі доларів; 2010-го — 1 110,4 тисячі доларів США. У поточному році порт отримав дохід у розмірі 1 125,5 тисячі доларів США. Таке зростання основних показників круїзного напрямку діяльності порту зумовлено насамперед посиленням туристичного інтересу до Ялти, а також залученням до круїзного ринку Середземномор’я «великих круїзників» довжиною понад 200 метрів, повідомляє Алла ДУБРОВИК, «День».

До кінця року «Укрзалізниця» поверне собі статус митного перевізника

Державна адміністрація залізничного транспорту України («Укрзалізниця») може до кінця поточного року знову здобути статус митного перевізника, повідомив віце-прем’єр-міністр інфраструктури Борис Колесніков. «Думаю, що до кінця року ми повернемо («Укрзалізниці») статус митного перевізника», — сказав він. За словами віце-прем’єра, треба також переглянути систему митного оформлення вантажів у цілому. «Президент доручив розібратися з митним оформленням у цілому. У результаті ми прийдемо до того, що взагалі не оглядатимемо транзит», — сказав Колесніков.

«Газпром» купив енергоустаткування українського виробництва

Державне підприємство «Науково-виробничий комплекс газотурбінобудування (НВКГ) «Зоря-Машпроект» (Миколаїв) забезпечило постачання трьох двигунів ДУ80 потужністю 25МВт кожен для компресорної станції газового родовища «Юрхаровське» (РФ). Як повідомили в компанії, постачання енергоустаткування в інтересах російського ВАТ «Газпром» здійснене в рамках укладеного 2010 року контракту. «В цілому планується оснастити дожимну компресорну станцію «Юрхаровська» 10 ГПА потужністю 25МВт», — зауважують у компанії. Юрхаровське газоконденсатне родовище (ГКР) є другим за об’ємом видобутку після Ямбургського, що в експлуатації за Полярним колом. ГКР забезпечує близько 10% споживання газу на внутрішньому російському ринку. Як повідомили в компанії, відповідно до укладеної 2009 року угоди, «Зоря-Машпроект» 2012 року також продовжить відвантаження енергоустаткування для станції газоконденсатного родовища «Заполярне» (Ямало-Ненецький автономний округ, РФ), у компресорних цехах якої буде встановлено 17 двигунів. На сьогодні замовникові вже відправлено 10 двигунів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати