Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

19 серпня, 00:00

Дивіденди рахують восени

Найбільша в світі металургійна компанія Mittal Steel Company N.V. повідомила, що розмір проміжного дивіденду становитиме 0,125 доллара США на одну акцію. Дивіденди в грошовій формі будуть сплачені 15 вересня акціонерам, які зареєстровані на Euronext Amsterdam, Euronext Brussels, Euronext Paris, Luxembourg Stock Exchange та Spanish Exchanges на 4 вересня 2006 року. («Європейські Акціонери»), та акціонерам, які зареєстровані на NYSE на 7 вересня 2006 року. Починаючи з 5 вересня акції знаходитимуться в обігу без права отримання дивідендів. При виплаті дивідендів в грошовій формі буде утримано податок на дивіденди за ставкою 25%.

Високий рейтинг

Днями міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings (Лондон) привласнило ПроКредит Банку (Україна) національний довгостроковий рейтинг «AAA(ukr)» із прогнозом «Стабільний». «ААА» є максимальним рейтингом у країні. На сьогодні ПроКредит Банк — єдиний банк в Україні, що отримав у національній валюті максимальний рейтинг «AAA(ukr)» від Fitch Ratings.

Тенденцій для зростання цін на нафтопродукти немає

Найбільша в Україні нафтовидобувна компанія ВАТ «Укрнафта» заявляє про стабілізацію роздрібного ринку нафтопродуктів. Про це заявив голова правління ВАТ «Укрнафта» Ігор Палиця. За його словами, на сьогодні компанія закупила нафтопродуктів на кілька місяців уперед, і тенденцій для зростання цін на нафтопродукти немає. При цьому всі заправні станції компанії працюють у звичайному режимі та відпускають нафтопродукти без ажіотажного попиту. Нагадаємо, що «Укрнафта» планує контролювати до 25% роздрібного ринку України.

Виноградні інвестиції

Цього року Перший національний виноробний холдинг планує збільшити площі виноградників на підприємствах первинного виноробства приблизно на 100 гектарів. Понад 70 гектарів займуть сорти Сапераві, Піно-Нуар, ще 20 гектарів — саджанці сорту Аліготе. Поставить саджанці компанія «Pepinieves Guillaume», яка є третім у світі постачальником цієї продукції.

Одночасно застосовуватимуть і новітні технології. На 54 гектарах виноградників буде змонтована система краплинного зрошування. За словами директора холдингу Лариси Шимчук, установка нового обладнання дозволить покращити якість переробки винограду й отримувати тонкі кримські марочні виноматеріали з ніжним смаком.

Щоб продати, треба витратитися

Одеський коньячний завод запускає в Києві пілотний проект, спрямований на те, щоб оптимізувати систему продажу. Департамент оптової торгівлі підприємства придбав кишенькові портативні комп’ютери для своїх мерчендайзерів. КПК зроблять більш ефективним моніторинг роздрібної мережі, оперативний доступ до необхідної інформації, автоматизують виконання основних розрахункових операцій, а також дозволять використовувати віддалений обмін інформацією.

За словами менеджера з продажу Сергія Монастирського, така система підвищить оперативність реагування на зміни ситуації в роздробі та дасть підприємству велику перевагу перед конкурентами за рахунок постійно оновлюваної інформації про стан ринку.

Гроші поверне, але може розчулитися

Незалежне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» оголосило про привласнення довгострокового кредитного рейтингу uaВВВ випуску іменних відсоткових облігацій ВАТ АБ «Укргазбанк» на суму 100 мільйонів гривень терміном обігу — п’ять років. Для аналізу рейтингове агентство використало повну фінансову звітність банку за 2001—2005 рр. і перші п’ять місяців цього року, а також внутрішню інформацію, надану «Укргазбанком». Рейтинг боргового зобов’язання uaBBB відображає достатню здатність позичальника своєчасно та повністю виконувати боргові зобов’язання в умовах українського фінансового ринку. Щоправда, такий рейтинг означає, що порівняно з борговими зобов’язаннями з вищими рейтингами цінні папери емітента більш чутливі до впливу несприятливих змін у комерційних, фінансових і економічних умовах.

Тепер це купуватимуть?

Фонд державного майна (ФДМ) України вкотре виставить на конкурс 96,13% акцій ВАТ «Тернопільський завод «Оріон» за початковою ціною 30,347 мільйона гривень (раніше на підприємство не було попиту). Конкурс відбудеться 10 жовтня.

За словами першого заступника начальника регіонального відділення ФДМ у Тернопільській області Ольги Процьків, він відбуватиметься з кроком 0,31 мільйона гривень. За умовами конкурсу, новий власник повинен зберегти профіль діяльності підприємства, забезпечити обсяги реалізації продукції понад 30 мільйонів гривень і 10% щорічного нарощування виробництва, протягом двох років фінансувати програму технічної модернізації вироблених засобів зв’язку на суму 15 мільйонів гривень.

Українців привчатимуть до сої. А також й інших жителів СНД

Великий український виробник масложирової продукції промислова група «Креатив» (Кіровоград) почала будівництво в Кіровоградській області заводу з глибокої переробки сої. Проектна потужність заводу 100 тисяч тонн на рік. За словами генерального директора Юрія Давидова, «Креатив» планує закінчити будівництво до жовтня 2007 року.

Інвестиції в підприємство становитимуть близько $25 мільйонів. При цьому будуть використані як власні кошти компанії, так і кредитні ресурси. Передбачається, що завод випускатиме соєвий шрот, соєвий ізолят, концентрат, текстурат та соєве борошно, а як сировину використовуватиме соєві боби виключно українського виробництва. Планується, що продукцію заводу реалізовуватимуть як на внутрішньому ринку, так і в країнах СНД.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати