Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / СУСПІЛЬСТВО

11 листопада, 00:00

У місті Стебник вибухнув автомобіль

Минулого тижня при в'їзді в місто Стебник (Дрогобицький район Львiвської областi) несподівано вибухнув автомобіль Ваз-2106. Внаслідок вибуху пасажир — 27-річний Василь Мицик — загинув на місці, а водія з тяжкими травмами очей госпіталізовано в Стебницьку міську лікарню. За попередніми даними слідства, власник автомобіля підібрав свого попутника дорогою із Трускавця, а незадовго до трагедії побачив у нього в руках бойову гранату. Відразу ж пролунав вибух. Правоохоронці вилучили із салону автомобіля запал та осколки від гранати Ф-1, повідомляє кореспондент «Дня» Микола САВЕЛЬЄВ.

Викладачка відродила «хімію»

Дійовий спосіб залучити майбутніх економістів до вивчення «непотрібної», на їхню думку, хімії вигадали в київській гімназії «Еконад» (середня школа №30). Тут зусиллями нового викладача хімії Лариси Юдіної місяць тому було створено «Клуб хімії», членство в якому абсолютно безкоштовне й мало чим відрізняється від відвідувань звичайного шкільного гуртка. Але гурток вiд гуртка вiдрiзняється.

«Коли два місяці тому я прийшла до цієї школи, — розповідає директор клубу Л.Юдіна, — хімія тут була в занепаді. Часто мінялися вчителі, а учні взагалі говорили, що цей предмет не потрібний їм для майбутньої професії». Але нова учителька розвіяла помилкові погляди й довела, що хімія — це не абракадабра з формул, а все те, без чого сучасна людина не уявляє свого життя — миючі засоби, модний одяг, корм для домашніх улюбленців, смачні напої, ліки і багато що інше.

Усього лише за один місяць кількість учасників клубу перевищила всі очікування його засновниці, інших викладачів і самих гімназистів. Засідання клубу, де школярі ставлять найзахоплюючі досліди, знайомляться з рідкісною тематичною літературою, відбуваються після уроків. Основна тема сьогоднішніх досліджень — кислотні дощі. Десятикласник Саша навіть пише на цю тему наукову роботу в Малу академію наук.

А з нагоди дня народження «Клубу хімії» гімназисти, знову ж таки під чуйним керівництвом Лариси Юдіної, організували гучне шоу з піснями, танцями, показами мод, міні-виставкою собак і величезним святковим тортом. Схоже, тепер хімія не здається їм такою непотрібною. Наталя ТРОФIМОВА, «День».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати