Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Китайська компанія починає приймати замовлення на автомобіль, що літає

27 вересня, 11:00
ФОТО З САЙТА TERRAFUGIA.COM

Збір попередніх замовлень на перший у світі автомобіль, що літає, від американської компанії Terrafugia, яка належить китайському автоконцерну Geely, почнеться в жовтні цього року.

Машина є гібридним бензино-електричним апаратом, що літає, повідомив головний виконавчий директор Terrafugia Кріс Джаран. Його постачання замовникам почнуться 2019 року. Місткість автомобіля, що літає, становить дві людини. Перемикання між режимами польоту і їзди займе лише одну хвилину, при цьому машині для підйому в повітря і приземлення необхідна злітно-посадочна смуга.

Перша партія автомобілів, що літають, продаватиметься у США. Остаточна ціна машини поки не визначена, повідомляє агентство Сіньхуа.

Як повідомило джерело в Geely, автомобіль, що літає, навряд чи матиме широку популярність у зв’язку з високою вартістю. Швидше за все, новинка піде на часткову заміну невеликих літаків і використовуватиметься головним чином підприємствами або транспортними компаніями.

Наступна модель автомобіля TF-2, яка здійснюватиме вертикальний зліт і посадку, буде представлена також у жовтні цього року, а в продаж може надійти 2023 року, повідомив Джаран.

«Автомобілі, що літають, допоможуть в ефективному розв’язанні проблем, пов’язаних із завантаженістю доріг, і неабияк вплинуть на соціально-економічний розвиток і довкілля», — вважає експерт з університету «Цинхуа» Чжан Янцзюнь.

Geely є одним з найбільших приватних автовиробників у Китаї з річним виторгом 270 млрд юанів ($39 млрд). Штаб-квартира компанії розташована в місті Ханчжоу, адміністративному центрі східної провінції Чжецзян. Geely придбала всі активи Terrafugia 2017 року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати