Під прицілом — м’ясний ринок
![](/sites/default/files/main/openpublish_article/20041028/4195-5-2.jpg)
Нині продуктові ринки звинувачують в зростанні цін на м’ясо, що розпочалось в Україні наприкінці вересня. Однак найбільший гуртовий продуктовий ринок Галичини «Шувар» (м. Львів) в цьому підозрювати важко. Тут вирішили протягом двох тижнів безкоштовно надавати місця для торгівлі м’ясом. Як результат — ціни на цьому ринку, крім поки що свинини, повернулися до попереднього рівня.
— Ми в області намагалися не вводити цінові обмеження, а впливати ринковими методами, — сказав «Дню» заступник голови облдержадміністрації з питань агропромислового комплексу Іван Стефанишин. При цьому сприяли конкуренції та наповненості ринку (на «Шуварі» нині м’ясом торгують представники 14 районів області) і тому змогли відслідковувати й впливати на ціни.
Загалом на Львівщині ціни й до цього були нижчими за середньореспубліканські показники, хоча з 90-го року поголів’я тварин в реформованих господарствах скоротилося в 14 разів. Весь тягар припав на приватні підприємства, і вони допомогли, хоч і не швидко, та вийти з становища. А також дається взнаки реалізація державної програми з селекційно-промислової роботи, успішне використання бюджетної дотації на продаж м’яса. Лише цього року вона становила в області 17 млн. гривень, а до кінця року зросте до 40 млн. гривень.