Перейти до основного вмісту

Під прицілом — м’ясний ринок

28 жовтня, 00:00
«МИ ОБОВ’ЯЗКОВО БУДЕМО РОБИТИ ІНТЕРВЕНЦІЇ НА РИНОК, ЩОБ УТРИМАТИ ЦІНИ І ЗНИЗИТИ ЇХ ДО РІВНЯ ВЕРЕСНЯ», — СКАЗАВ ДНЯМИ ПРЕМ’ЄР-МІНІСТР І НАГАДАВ, ЩО ПІСЛЯ ОБМЕЖЕННЯ ЕКСПОРТУ І ЛІБЕРАЛІЗАЦІЇ ІМПОРТУ М’ЯСА І М’ЯСОПРОДУКТІВ, В УКРАЇНУ ЗАВЕЗЕНО ДОДАТКОВО 42 ТИС. ТОНН ЦІЄЇ ПРОДУКЦІЇ / ФОТО МИКОЛИ ЛАЗАРЕНКА / «День»

Нині продуктові ринки звинувачують в зростанні цін на м’ясо, що розпочалось в Україні наприкінці вересня. Однак найбільший гуртовий продуктовий ринок Галичини «Шувар» (м. Львів) в цьому підозрювати важко. Тут вирішили протягом двох тижнів безкоштовно надавати місця для торгівлі м’ясом. Як результат — ціни на цьому ринку, крім поки що свинини, повернулися до попереднього рівня.

— Ми в області намагалися не вводити цінові обмеження, а впливати ринковими методами, — сказав «Дню» заступник голови облдержадміністрації з питань агропромислового комплексу Іван Стефанишин. При цьому сприяли конкуренції та наповненості ринку (на «Шуварі» нині м’ясом торгують представники 14 районів області) і тому змогли відслідковувати й впливати на ціни.

Загалом на Львівщині ціни й до цього були нижчими за середньореспубліканські показники, хоча з 90-го року поголів’я тварин в реформованих господарствах скоротилося в 14 разів. Весь тягар припав на приватні підприємства, і вони допомогли, хоч і не швидко, та вийти з становища. А також дається взнаки реалізація державної програми з селекційно-промислової роботи, успішне використання бюджетної дотації на продаж м’яса. Лише цього року вона становила в області 17 млн. гривень, а до кінця року зросте до 40 млн. гривень.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати