Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У трійці лідерів. З кінця

Херсонщина посіла 23 сходинку в рейтингу легкості ведення бізнесу
03 лютого, 19:55

За результатами цьогорічного рейтингу «Regional Doing Business — 2020», який відображає сприятливість інвестиційного клімату, Херсонщина опинилась на двадцять третій сходинці з показником у 310 балів. Про це повідомляє Офіс ефективного регулювання BRDO.

Порівняно з 2018 роком Херсонська область втратила 5 позицій. Найгірші результати область продемонструвала в показниках «електронні сервіси», «сплата місцевих податків» та «оформлення земельної ділянки».

Цьогоріч лідерами рейтингу стали Житомирська та Чернігівська області (356 та 348 балів відповідно). У лідерах також Рівненська (340), Вінницька та Івано-Франківська області (по 338 балів). Місто Київ посіло 3 місце з результатом у 341 бал.

Найгірші показники, згідно з рейтингом, мають Хмельницька область (304) та Миколаївщина (303).

Рейтинг «Regional Doing Business— 2020» визначається за сумою балів, набраною обласним центром у шести компонентах: започаткування бізнесу, сплата місцевих податків, оформлення земельної ділянки, приєднання до електромереж, одержання дозволів на будівництво та електронні сервіси. Основними критеріями оцінювання в рамках кожного компоненту стали «гроші» та «час», що витрачаються на проходження офіційних процедур, а також кількість «візитів» до органів державної/місцевої влади.

Оцінювання проводилося за адаптованою методологією Світового банку на основі опитування українських підприємців, у якому взяли участь 1754 респонденти з 25 областей та міста Києва.

Загальний рейтинг вимірюється за сумою балів, набраною обласним центром у кожному з шести компонентів. Максимальна кількість балів, які кожен окремий обласний центр може набрати в кожному окремому компоненті, — 100. Загальна максимальна кількість балів — 600.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати